Cevap: Yıılık izin hakları ...
Son ücretiniz üzerinden hesaplama yapılacak. Yalnız 3 yılı doldurmadığınız için son yıla ait ücretsiz izin hakkınız yok. 2 yıllık izin ücretini talep edebileceksiniz.
Cevap: Yıılık izin hakları ...
Daha önce kaç kez izin kullandınız?
Cevap: Yıllık izin hakları
2 kez kullandım....aslında olay şöyle gelişti, 1 hafta sonra izin hakkım doğuyordu, ben iş verene 1 hafta sonra hakettiğim izinlerin parasını alamayacaksam , 1 hafta sonra istifa edeceğimi bildirdim ama benimle oyun oynama , ya rotasyonu imzala yada istifa et diyerek baskı yaptı..bunun üzerine beni uzak bir bölgeye rotasyona zorladı, rotasyonu imzalamadım...o anlık sinir ve psikolojiyle istifa dilekçemi verdim... İstifa sonrası ihbar süresince en az 4 hafta daha çalışma zorunluluğum var buna karşılık yıllık izin parası vermemek için yarın, deyim yerindeyse kendimi kapının önünde bulacağım da kesin ... 1 hafta için 1 yıllık izin hakkımdan oluyorum malesef... Haklısınız.... Sanırım hakkımı yıllık izin değilde, çalışma koşuları üzerine istifa etmeye zorlamarı üzerine mahkemede aramalıyım...
Bilgileriniz ve ilginiz için çok teşekkürler...
Merhaba
2009 yılı için ödenmesi gereken yıllık izin parası işveren tarafından en geç hangi tarihe kadar ödenmek zorundandır?
Syg.
İşten ayrıldığınız tarihte.
Çalışırken, kullanılmayan izinlerin ücreti ödenmez.
Bir beyaz eşya mobilya mağazasında yaklaşık 3 sene çalıştımm. 25.09.2006da işe başlamama rağmen ssk girişi 22/11/2006 da yapılmış. ssk primlerimizde asgari ücretten yatırlıyor ama net maaşım 650tl. hergün sabah 09:00 akşam 21:00 olmak üzere günde 12 saat çalıştım mola olarak sadece öğlen yarım saat yemek molamız vardı. Artı 15günde 1 pazar günü tatildi ve çalışma sürem içerisinde hiç yıllık izin kullanmadım. resmi tatil günlerinde de sürekli çalıştım. Bu çalışma şartlarını sebep gösterip 03/08/2009 tarihinde istifa ettim ve dilekçemi noterden gönderdim. Tazminat, resmi tatil, fazla çalıştığım pazar günü ve yıllık izin ücretlerimi talep etme hakkım var mı? Teşekkür ederim...
(istifa dilkeçemde yıllık izin kullandırılmamması, günde 12 saat çalıştırılması, resmi tatillerde çalıştırılması ve ek ücret ödenmemesi'ni istifa sebebi olarak yazdım)
Alıntı:
aysemasali rumuzlu üyeden alıntı
Bir beyaz eşya mobilya mağazasında yaklaşık 3 sene çalıştımm. 25.09.2006da işe başlamama rağmen ssk girişi 22/11/2006 da yapılmış. ssk primlerimizde asgari ücretten yatırlıyor ama net maaşım 650tl. hergün sabah 09:00 akşam 21:00 olmak üzere günde 12 saat çalıştım mola olarak sadece öğlen yarım saat yemek molamız vardı. Artı 15günde 1 pazar günü tatildi ve çalışma sürem içerisinde hiç yıllık izin kullanmadım. resmi tatil günlerinde de sürekli çalıştım. Bu çalışma şartlarını sebep gösterip 03/08/2009 tarihinde istifa ettim ve dilekçemi noterden gönderdim. Tazminat, resmi tatil, fazla çalıştığım pazar günü ve yıllık izin ücretlerimi talep etme hakkım var mı? Teşekkür ederim...
(istifa dilkeçemde yıllık izin kullandırılmamması, günde 12 saat çalıştırılması, resmi tatillerde çalıştırılması ve ek ücret ödenmemesi'ni istifa sebebi olarak yazdım)
Öncelikle İş Kanunu kapsamında olup olmadığınızı aşağıdaki maddeden kontrol edin.
- İstisnalar
MADDE 4.-Aşağıda belirtilen işlerde ve iş ilişkilerinde bu Kanun hükümleri uygulanmaz;
a) Deniz ve hava taşıma işlerinde,
b) 50′den az işçi çalıştırılan (50 dahil) tarım ve orman işlerinin yapıldığı işyerlerinde veya işletmelerinde,
c) Aile ekonomisi sınırları içinde kalan tarımla ilgili her çeşit yapı işleri,
d) Bir ailenin üyeleri ve 3 üncü dereceye kadar (3 üncü derece dahil) hısımları arasında dışardan başka biri katılmayarak evlerde ve el sanatlarının yapıldığı işlerde,
e) Ev hizmetlerinde,
f) İş sağlığı ve güvenliği hükümleri saklı kalmak üzere çıraklar hakkında,
g) Sporcular hakkında,
h) Rehabilite edilenler hakkında,
ı) 507 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Kanununun 2 nci maddesinin tarifine uygun üç kişinin çalıştığı işyerlerinde.
Şu kadar ki;
a) Kıyılarda veya liman ve iskelelerde gemilerden karaya ve karadan gemilere yapılan yükleme ve boşaltma işleri,
b) Havacılığın bütün yer tesislerinde yürütülen işler,
c) Tarım sanatları ile tarım aletleri, makine ve parçalarının yapıldığı atölye ve fabrikalarda görülen işler,
d) Tarım işletmelerinde yapılan yapı işleri,
e) Halkın faydalanmasına açık veya işyerinin eklentisi durumunda olan park ve bahçe işleri,
f) Deniz İş Kanunu kapsamına girmeyen ve tarım işlerinden sayılmayan, denizlerde çalışan su ürünleri üreticileri ile ilgili işler,
Bu Kanun hükümlerine tabidir.
25.04.2006 yılında özel sektörde işe başladım her yıl yıllık izinmi kullandım(2010 hariç)
devlet memuruolarak atndım .nisan başında (1,2,3,4,6) gibi işten ayrılırsam yıllık izin kullanabilirimyim veya 14 günlük yıllık izinimin ne kadarı kullanabilirim.teşekkür ederim
Son yıla ait senelik izne 25 Nisan'da hak kazandığınıza göre, Nisan başında işten ayrılmanız durumunda senelik izin kullanma hakkınız yok.