Şubatta Mezun oluyorum, Tecili yazın yapabilir miyim?
Merhabalar... Ben 89 doğumluyum... 2007 senesinde 2 yıllık MYO Bilg.Programlama bölümüne kayıt yaptım... Geçen sene bitirmem gereken okulumu yarım dönem uzatmam sonucu Önümüzdeki Şubat ayında bitirebiliyorum ancak... Ekim ayındaki AÖF e kayıt yaptırıp hazırlık sınıfından öğrencilik hayatıma devam etme niyetindeyim
Yalnız benim kafama takılan bir şey var... Arkadaşlarım okulun biter bitmez hemen git askerliğini sorunsuz 2 yıl tecil et dedi.. Eğer ben mezun olur olmaz Şubatta gidip askerliğimi 2 yıl tecil ettirirsem, AÖF e ekim ayında kayıt yaptırabileceğimden, tecilimin 8 ayı boşa gidecek ve hazırlık sınıfını 1 senede bitirmem gerekecek.. Tecilimin süresi dolacağından 2. şansım olmayacak.. (Bilindiği üzere hazırlık sınıfında tecil verilmez)..
Benim sorum şu.. Ben Şubatta mezun olduktan sonra 6 ay bekleyip yazın tecil yapmaya kalksam bir sorun olurmu ?. Çünkü askerlik şubeme yazın başvurursam Hazırlığı 1 senede bitirme gibi bir zorunluluğum olmayacak. Ama o zaman da 6 aydır neredeydin, mezun olduğun zaman neden gelmedin demezlermi ?
Biraz karışık bi durum ama umarım anlatabilmişimdir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Cevap: Şubatta Mezun oluyorum, Tecil i yazın yapabilir miyim?
Gerçekten soruma cevap verebilecek nitelikte kimse yokmu ?
Her konuda kullanıcıları aydınlatan site yöneticilerinin bu konuda çaresiz kalmasına bir üye olarak üzüldüm gerçekten...
Hazırlığı 1 senede bitirmen gerekmiyor, 4 tane dersin 2 tanesini verirsen 3. sınıfa geçersin, dolayısıyla tecil olursun,
1 senede 2 ders vermek mi zor, yoksa dediğin durumla uğraşmakmı ? ;)
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Hazırlığı 1 senede bitirmen gerekmiyor, 4 tane dersin 2 tanesini verirsen 3. sınıfa geçersin, dolayısıyla tecil olursun,
1 senede 2 ders vermek mi zor, yoksa dediğin durumla uğraşmakmı ? ;)
Eğer 2 dersi vermekle 3.sınıfa geçilebiliyorsa dediğin gibi bu durumlarla uğraşmaya gerek kalmaz ama hazırlığı geçebilmek için derslerin tamamından başarılı olunması gerektiğini biliyordum... Normal sınıfta olsa dediğin şekilde, bir üst sınıfa sorumlu geçersin.. Ama sanırım hazırlığın tüm dersleri geçme gibi bir zorunluluğu var.. Nitekim, hazırlıktan sonra 3.sınıfa geçmeye hak kazandığında bu işlem "Kayıt Yenileme" olarak değil "Kayıt yaptırma" olarak geçiyor.
Duyarlılığınız için teşekkürler...
Alıntı:
freeboy21 rumuzlu üyeden alıntı
Eğer 2 dersi vermekle 3.sınıfa geçilebiliyorsa dediğin gibi bu durumlarla uğraşmaya gerek kalmaz ama hazırlığı geçebilmek için derslerin tamamından başarılı olunması gerektiğini biliyordum... Normal sınıfta olsa dediğin şekilde, bir üst sınıfa sorumlu geçersin.. Ama sanırım hazırlığın tüm dersleri geçme gibi bir zorunluluğu var.. Nitekim, hazırlıktan sonra 3.sınıfa geçmeye hak kazandığında bu işlem "Kayıt Yenileme" olarak değil "Kayıt yaptırma" olarak geçiyor.
Duyarlılığınız için teşekkürler...
Varsayım değil, mevzuatı söylüyorum,
Hazırlık sınıfında "en az 2 dersi" verdiğiniz an 3. sınıfa geçmeye hak kazanırsınız,istiyorsanız, AÖF bürosunu arayarak teyid edebilirsiniz.:ok
Cevap: Şubatta Mezun oluyorum, Tecili yazın yapabilir miyim?
sn freeboy senin askerliğini tecil ettirebileceğin tarih bellidir zatenzaten öyle kafana göre askerliği tecil ettiremezsin ki.askrlik şubene gidersen onlar sana ne zaman bu işlemi yapacağını söylerler.sen daha önce ilk askerlik yoklamanı olmuşsundur zaten.onun için şube ne derse o dur.umarım yardımcı olmuşumdur.