Hukuk bürosu son ödeme uyarısı
Merhabalar bir bankadan kredi kartım vardi yaklasık bir yıldır işsizim ve ödeyemiyorum. Hukuk birosundan son ödeme uyarısı diye bir mektup geldi. Daha önceden hiç bir tebligat almadim. Babamın evinde ikamet ediyorum sorum su sizlere dosya numarası ve hesap numarası bildirmişler ama su anda bu borcu ödeyecek gücüm yok ailemin durumuda mal beyanında bulunmadınız diyor şimdi gidip bulunabilirmiyim. Yasal süreç nasil işliyor? Tabi benim borcumdan dolayı ailemin mağdur olmasini da istemiyorum.
Cevap: Hukuk bürosu son ödeme uyarısı
Resmi ikmametgahınız ailenizin yanındamı gözüküyor.? Şayet öyleyse ailenizin ikametgahına icra gelebilir. Ödeme uyarısında icra dosya numarası yazılıysa, hakkınızda takibe geçilmiş demektir. Tebligat siz evde yokken önceden muhtara bırakılmış olabilir ve bu yüzden haberiniz olmamış olabilir. Şu an kredi kartı borçları için bankalar genelde mal kaldırmıyorlar, haczedip yediemin olarak aileden birine bırakılıyor. Ama yinede belli olmaz.
Evet resmi ikametgahım ailemin evi pekala bu tebligat benim elime geçmedi mal beyanında bulunamam mi
İcra dosya numaranız varsa icra müdürlüğüne gidin, dosyanıza bakın, tebligatın yapılıp yapılmadığını dosyadan görebilirsiniz. Mal beyanından ceza çıksa bile mal beyanında bulunduğunuz anda düşer.