Site yönetimi genel gider ve gelirleri duyuru panosuna asmıyor?
Merhabalar,
Ben 10 bloklu bir sitede kiracı olarak oturmaktayım. Taşınalı 7 ay geçmesine karşın site yönetimi aidat harcamalarını duyuru panosuna asmıyor. Tabiki bende ödediğim aidatların hangi kalemlere ne kadar harcandığı konusunda bilgi almak istiyorum. Sitenin ne kadar geliri ve ne kadar gideri var, harcamaların ne kadarı demirbaşa gidiyor, ne kadarı genel gidere ve ne kadarı fona aktarılıyor bilemiyorum. Oysa 3 ay aidat ödenmediğinde icra takibi başlatabiliyorlar ama haracamalar konusunda bilgi verirmisiniz dediğimizde vermiyorlar.
Yönetime bu talebimi yazılı ve sözlü olarak iletmeme rağmen herhangi bir bilgi alamadım. Özel mali muşavirlerin sizin adınıza kendilerini denetlediğini söyleyip bilgi vermiyorlar.
Site yönetiminin aylık veya 3 ayda bir duyuru yapması gerekmiyor mu?
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Yukarıda anlattığım konu hakkında herhangi bir yasal takip başlattırabilir miyim veya bir suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Bu konuda ilgili bir kanun maddesi var mıdır?
Şimdiden çok teşekkürler
Cevap: Site yönetimi genel gider ve gelirleri duyuru panosuna asmıyor?
Kat malikleri kuruluna veya denetim kuruluna yazılı müracaat ederek şikayette bulunun.
Merhaba;
Yönetim kuruluna ve denetimede bununla ilgili yazı göndermemize rağmen hala göstermiyorlar ise yasal yollara başvurabilirmiyiz?
Geriye dönük (5 yıllık) gelir ve gider defterlerinin incelenmesi ile ilgili Sulh mahkemesine başvurabilirmiyiz, bununla ilgili hangi evraklar ile başvurmak gerekir ve nereden dilekçe örneği bulabilirim, yol gösterebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler
Geriye dönük (5 yıllık) gelir ve gider defterlerinin incelenmesi, yapılan iş ve işlemlerin denetimi için hesap tetkik komisyonu kurulmalıdır. Bunun için ilk genel kurula teklif verin ve karar alın.
Teşekkürler bilgi için, peki bu tetkik komisyonu kaç kişiden ve nasıl oluşturulur ve yönetim bunu göstermek istemeyecektir, genel kurul toplantısına daha çok öncesinde böyle bir işlem yapılamaz mı?
Normalde binada denetçiler de var ama hep aynı kişiler denetçi ve yönetici oluyor bir konuşmada yaptıkları hataları komuşuluk iyi niyeti adı altında ört bas ettiklerini öğrendim bu yüzden defterleri incelemek/incelettirmek istiyorum.
Ben artık fazla para ödeyip haksız kazanç sağlamalarını istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Usulsüzlük yapıldığına dair kuvvetli emareler varsa ve daha kısa sürede sonuç almak istiyorsanız, öncelikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğüne hitaben yazılı başvuru yapın. Kısa sürede değerlendirme yapılıp bilirkişi heyeti görevlendireceklerdir.