Tazminat ve izin ücretim ödenmiyor
Hocam iyi geceler diliyorum, ben 5 ay önce iş akdimi tek taraflı olarak feshettim,feshetme nedenim; ücretsiz olarak 5 hafta izne çıkarıldık,fakat bu 5 hafta biz çalışanlara sorulmadan 11 haftaya kadar sürekli uzatıldı,kenarda birikimim olmadığı için ve başka bir gelirim olmadığı için magdur bırakıldım,iş fesihi ni işverene e-mail yoluyla bildirdim[noter param olmadığı için]fakat işkura işi kendi isteği ile bırakmıştır diye bildirmişler bu durumda işsizlik maaşı için başvuruda da bulunamadım,işkura gittim bölge müdürlüğüne dilekçe verin haklı çıkarsanız işsizlik maaşını yine alabilirsin dediler,bölge müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdim,fakat şu tarih itibari ile hiç bir cevap alamadım,ayrıca iki haftalık yıllık izin ücretimin 10. ayda hesabıma yatırılacagı söylendi,uyarmama ragmen ödenmedi,bu durumda ne yapmalıyım.
Cevap: Tazminat ve izin ücretim ödenmiyor
sayın haydut71 iş akdini siz tek taraflı olarak fesh etmiş görünüyorsunuz .işsizlik maaşı alamamanız normal.
hocam yalnız yanlış anlamışsınız,iş aktimi ben tek taraflı olarak feshettim ama 11 hafta ücretsiz izne çıkarma hangi iş kanununda var,taraflar anlaştığı takdirde ücretsiz izin olabilir,fakat biz çalışanlar 5 hafta için anlaştık,bize sorulmadan 11 haftaya kadar çıkarıldı,dolayısı ile çalışana ücretsiz izne çıkarıldığı için tek taraflı fesih hakkı doğuyor.işverenin çalışanı ücretsiz izne çıkarma gibi bir hakkı olduğunu hiç bir iş kanununda okumadım,yanılıyormuyum.
Okuduğunuz iş kanunlarında, fesih bildiriminin mutlaka yazılı olarak yapılması gerektiği de yazıyor olabilir mi?
Sizin gönderdiğiniz mail, işvereninize ulaşmamış ( veya öyle davranılmış) olabilir mi?
Bu nedenle işveren devamsızlık nedeniyle fesih hakkını kullanmış olabilir.
Bu sebeple de olsa, işvereninizin sizden savunmanızı istemesi, çaprıda bulunması gerekirdi öncelikle.
Bölge çalışma müdürlüğüne yaptığınız şikayetin sonucunu beklemek yerine, takip ettiniz mi?