Boşandıktan sonra babamın sigortasından faydalanabilecek miyim?
İyi akşamlar benim kısa bir sorum olacaktı .. yeni bir yasa çıkmış doğruluğunu öğrenmek istiyorum.. ben eşimden boşandım.. babam sigortalı babamın sigortasından faydalanamayacakmışım.. bunun doğruluk derecesi nedir acaba bilgisi olan varsa cevaplarsanız çok sevinirim..
Cevap: Boşandıktan sonra babamın sigortasından faydalanabilecek miyim?
Nazan Hanim daha once bu konu gecmis ama hala muallakta soylemler olmus.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=36967
Benim bildigim kadariyla cocuklar 18 yasina kadar babalarinin sigortasindan faydalanabiliyor. Okuyorsa 25 yasina kadar. Ama dul kadinlar icin bir ayricalik belki vardir. Bence ogrenmenin en iyi yolu bulundugunuz yerdeki sgk ya sormak yada ALO 170 i arayip oraya sormak.
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Nazan Hanim daha once bu konu gecmis ama hala muallakta soylemler olmus.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=36967
Benim bildigim kadariyla cocuklar 18 yasina kadar babalarinin sigortasindan faydalanabiliyor. Okuyorsa 25 yasina kadar. Ama dul kadinlar icin bir ayricalik belki vardir. Bence ogrenmenin en iyi yolu bulundugunuz yerdeki sgk ya sormak yada ALO 170 i arayip oraya sormak.
daha önceleri bayanın yaşı kaç olursa olsun (bekar veya boşanmış olsada) anne babanın sigortasından faydalanabiliyodu.. benim annem bile şuan anneannemin sağlık sigortasından faydalanıyodu.. hatta anneannemin vefatından sonra maaşınıda teyzemle ortak alıyolar.. ama son 1 yıldır bunun ortadan kalktığını artık faydalanamıyacağımı söyleniyor.. allah gecinden versin allah korusun benim babamda vefat eder ise maaşını alamayacak sağlık güvencesinden faydalanamayacakmıyım.. böyle bir şey varmı acaba...
kimsenin bilgisi yokmu acaba : (
bu konuda kimsenin bilgisi yokmu acaba.. sanırım yok.. : (