Annem ve Babamın Evinde Kalıyorum, Kefilliğimden Dolayı İcra Gelir mi?
Merhabalar;
Eşimle ayrılma süreci içersindeyim, eşim ve bende 657 devlet memuru olarak görev yapmaktayız ve şimle birlikte iken 4 bankadan Tüketici Kredisi çektik, bunlardan iki bankaya müteselsil kefilliğim bulunmakta, geri kalan 2 bankayada direkt borçlu görünmekteyim ve eşim kefil değildir. Bu durumda 4 bankayada borçlu gözüktüğümden eşimle anlaşarak borçlarımızı paylaştık ben kendi üzerime olan kredileri ödeyecektim eşimse benim müteselsil kefil olduğum kredi borçlarını ödeyecekti. Ben halen üzerime olan kredileri taksitler halinde zamanında ödemeye devam ediyorum, ancak eşim benim kefil olduğum ve anlaşırken ödeyeceğim dediği borcların taksitlerini ödemediğini dolayısıyla banka tarafından hem kendisinin hemde benim maşıma haciz geleceğini bildirdi. Şu sıralar eşimin ödemediği borçtan dolayı maaşıma haciz gelecek, ancak benim derdim maaşıma gelen haciz değil çünkü bankanın borc taksidinin büyük olması ve maaşımızın 1/4'ü bu taksitleri karşılamayacak olması nedeniyle, ikamet ettiğim annem ve babamın evine hacze gelip-gelemeyecekleridir. Fiili olarak annem ve babamın evinde kalmaktayım ancak nüfus müdürlüğünde kayıtlı ikametgahım yoktur. Yani eşim bankalarla iş birliği yaparak ikamet ettiğim annem ve babamın evini göstermesi halinde annem ve babamın evindeki eşyaları haczedebilirlermi. (Annem ve Babam SSK emeklisidir.)
Cevap: Annem ve Babamın Evinde Kalıyorum, Kefilliğimden Dolayı İcra Gelir mi?
Resmi ikametgahınız annenizin yanında gözükmüyorsa, hacze gelmeleri çok zor. Annenize, babanıza,...vs adınıza tebligat gelirse kesinlikle almamalarını ve orada oturmadığınızı söyletin. Hatta komşularınızıda bu konuda tembihleyin.
Alexander öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim, ancak konu ile ilgili olarak kafama takılan bir husus daha var, ben her ne kadar resmi olarak annemin evinde kalmadığımı söylesem dahi, icra memurları buna inanmak için evde şahsıma ait bir eşyanın olup-olmadığını (gömlek ceket pantolon masa üstü bilgisayar vs) eve girme yetkileri varmı, şayet girme yetkileri var ise evdeki bana ait olan yukarıda parantez içinde belirttiğim şahsıma ait eşyaları bulmaları halinde benim annemin evinde ikamet ettiğim anlamını mı taşır?
Korkunuzu anlıyorum. Resmi ikametgahız annenizin yanında gözükmüyorsa endişelenmeyin. Annenizi, babanızı ve komşuları herhangi bir tebligat gelirse almamamaları konusunda tembihleyin. Komşulara söyleyin sizi soran olursa tanımıyoruz, burda öyle biri yaşamıyor desinler. Evdeki şahsi eşyalarınızı mümkün olduğu kadar saklayın. İcra memuru ve avukat yanlarında ancak polis getirirlerse eve girebilirler, aksi taktirde eve zorla girmelerine engel olun. Giremeyeceklerdir. İcra memuru ve avukat gelirse dik durun, yılmayın, ısrarla sizin evde yaşamadığınızı söylesin aileniz, bunu birkaç komşunuzda tastiklesin.