LMT Şirketi Hisseleri Devrolunca Müdürlük İptal Olur mu?
Merhabalar,lise yıllarından tanıdıgım hocalarım LMT şirket devralıp kendileri mudur olamadıkları için beni mudur yaptılar.Ben bu işlerden hiç anlamadıgım için vede hocalarıma guvendigim için mudur ben oldum.Yaklasık 7-8 ay sonra şirketin onceki hisse sahipleri geriye donuk bi mahkemelerinin sonucu bi cezaya carptırıldı.Hocalarımda hisselerini tekrar eski şahıslara devretti.Bu durumda benim mudurlugum bitmiş oluyormu,yoksa halen devam ediyormu.Şirket devrolurken ben hiçbir şekilde mudurluk devri vs.bi işlem yapmadım.İmza sirkumde 5yıl genel mudur olarak atanmıs gorunuyordum.Mudurlugum sayet devam ediyorsa ne yapmam gerekir.Yardımlarınızı bekliyorum.
Cevap: LMT Şirketi Hisseleri Devrolunca Müdürlük İptal Olur mu?
Şirket müdürülüğü ayrı ortaklığı ayrı durumdur. Ortaklığını hisse devriyle bitmesi müdürlüğün bittiği anlamına gelmez. Müdür sizseniz şirketin bağlı olduğu ilin ticaret siciline giderek müdürlük yetkinizin düşüp düşmediğini sürenizin devam edip etmediğini öğrenebilirsiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Şirket Ankaradaydı ve Ankaraya baglıydı.Peki bu Ticaret Sicili dediginiz tam olarak ne oluyor.Kusura bakmayım bu konulara oldukca yabancıyım.Şimdiden teşekkurler.
Ticaret sicili, şrketlerin kaydedildiği kurum. Şirketlere ilişkin bilgiler buraya bildirilir ve tescil edilir. Limited şirketlerde, aksi kararlaştırılmadıkça, ortaklar yetkilidir. Ancak dışardan ya da ortaklardan birine veya birkaçına yetki devredilebilir ya da müdür atanır.
Müdürün yetkisi, azledilmediği ya da istifs etmediği sürece, belli sürenin sonuna kadar devam eder.
Sizi de 5 yıl için müdür atandığınıza göre, yetkiniz devam ediyor. Tabi sorumlulukarınız da
Alıntı:
İbrahimGG rumuzlu üyeden alıntı
Şirket Ankaradaydı ve Ankaraya baglıydı.Peki bu Ticaret Sicili dediginiz tam olarak ne oluyor.Kusura bakmayım bu konulara oldukca yabancıyım.Şimdiden teşekkurler.
Ankara Ticaret odasına gidiniz. Sicil servisi içerisinde. Bir şey olursa 2 gün ankaradayım...Elimden geldiğince ilgilenmeye çalışırım...