Temyize giden dava da karşı taraf ölürse sonuç ne olur?
Adam yaralama olayı için açılan dava suçlunun yaşı ve sicili göz önüne alınarak cezası ertelenerek sonuçlandı.Temyiz e gitti dava.Aynı zaman da açık olan tazminat davası da vardı. Ancak dava sonuçlanmadan karşı taraf öldü.Tazminat davası devam edermi,yoksa karşı taraf öldüğü için temyiz ve tazminat davaları düşer mi?
Cevap: Temyize giden dava da karşı taraf ölürse sonuç ne olur?
Ceza davası kamu davasıdır düşmez, tazminat davasını mirasçıları yürütebilirler...
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ceza davası kamu davasıdır düşmez, tazminat davasını mirasçıları yürütebilirler...
çok teşekkür ederim...
iyi akşamlar,
ceza davasında karşı tarafın suçu ertelendi.
bizde temyize gittik. dava devam ederken karşı taraf öldü. tazminat davası açılmamış ise açılabilir mi?
Sanığın ölümü ile kamu davası düşer, ben müşteki açısından cevaplamıştım.
Siz müşteki tarafmısınız sanık tarafımısınız anlamadım?
[QUOTE=Av.Engin Oğuz;326878]Sanığın ölümü ile kamu davası düşer, ben müşteki açısından cevaplamıştım.
Siz müşteki tarafmısınız sanık tarafımısınız anlamadım?[
biz müşteki tarafıyız.ceza davası sonuçlandı.karşı tarafa ceza verildi ama hakim erteledi.yaşlı olduğu ve sicili temiz olduğu için.temyiz davası açtık.birde tazminat davası açıldı.
eğer tazminat davası açılmamış olsaydı sanık öldüğü için yine de açabilirmiydik?
Haksız fiil nedeni ile tazminat davası ceza davasının kesin karara bağlanması ile bir yıl içinde açılabiliyor. Sanığın ölmesi nedeniyle değil davanın bu nedenle karar bağlanması nedeniyle bir yıl içinde mirasçılarına dava açılabilir. Tazminat davası açtıysanız artık mirasçılarını davaya dahil etmek durumundasınız. Husumeti mirasçılarına yöneltmeniz gerekecektir.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Haksız fiil nedeni ile tazminat davası ceza davasının kesin karara bağlanması ile bir yıl içinde açılabiliyor. Sanığın ölmesi nedeniyle değil davanın bu nedenle karar bağlanması nedeniyle bir yıl içinde mirasçılarına dava açılabilir. Tazminat davası açtıysanız artık mirasçılarını davaya dahil etmek durumundasınız. Husumeti mirasçılarına yöneltmeniz gerekecektir.
dava kesin karara temyizden sonra mı bağlanıyor?