Kiracı Ne Kirayı Arttırıyor Ne de Çıkıyor
Dedemden kalan miraslar arasında bir dükkan var. Henüz miras pay edilmiş değil. İçindeki kiracı emsal kiralar 1500-200 TL olmasına rağmen 220 TL ye durduğunu idda ediyor. Kiranın bize gösterilen miktarından fazlasını mirasçılardan birinin aldığını zannediyoruz. Ama kanıtlanmış bir durum yok. Kiracı ile kirayı arttırması için yıl başında gidip görüştüm. Ben çıkacam zaten dükkan arıyorum dedi. Aynı yalanla bir yıldır kandırıyor beni. O zaman ya 1250 TL yap ya da çık dedim. Ben 18 yıllık kiracıyım 250 TL yaparım başka da para vermem dedi. O zaman çık dedim. Mahkemenin kapısı orda çıkarabiliyorsan çıkar dedi ve görüşme mahalini terketti. Aynı zamanda bu mülk satılık ama müşteri olanları da caydırabileceğinden çekiniyoruz. Tahliye davalarının 1,5-2 yıl sürdüğünü duyduk. En kısa zamanda nasıl çıkartırız kendisini ? Bunun bir yolu var mı ? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese selam ve saygılar...
Cevap: Kiracı Ne Kirayı Arttırıyor Ne de Çıkıyor
Kira bedelini tespit için Sulh Hukuk mahkemesine müracaat edebilirsiniz. Bunun için kira döneminin sona ermesinden bir ay önce içinde belirlediğiniz kiranın ödenmesini aksi halde mahkeme yolu ile tespit edileceğini ihtar edin.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Kira döneminin bitim tarihi demişsiniz. Fakat dayım ile aralarında sözlü akit olduğu zannediyoruz. Dayım da öldü. Ne zaman ne kadar arttıracak nasıl yapacak bilinmiyor. İşin en can sıkıcı tarafı da bize 220 TL gösterilen kiranın daha fazla olduğu ama 220 TL den fazla olan kısmının dayımın oğlu tarafından alındığını tahmin ediyoruz. Çünkü kiracıyı çıkaralım dediğimizde adam kirasını ödüyor çıkaramazsınız, ne yaparsanız yapın ben karışmam deyip işin içinden çıkıyor. Biz de direk olarak tahliye etmek istiyoruz. Davanın çok uzun sürmesinden çekiniyoruz. Yardımlarınız için teşekkür eder işlerinizde başarılar dilerim. Saygılar...
Değerli arkadaşım size tavsiyem öncelikle miras konusunu çözümleyin. yani yeri iştirak halinden müşterek mülkiyete dönüştürün. Herkesin miras payı belli olsun. bu arada ayrıca bir tespit davası da açabilirsiniz. Yani iki dava birden yürütmeniz gerektiği kanaatindeyim.Saygılarımla.
İlginize teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar...