Babadan Alınma ve gizli tanıklık
Bir bayan arkadaşımın sorunu konusunda yardımcı olmanızı ve önerilerinizi yazmanızı rica ediyorum. Bu bayan arkadaş sorunlu bir evlilikten sonra 7 yaşında bir oğlu ile kocasıyla anlaşarak boşanmışlar. Mahkeme velayeti anneye vermiş. Sonrasında her iki kişi de bir başkasıyla evlenmişler. İşin ilginç tarafı, çocuğun babası ayrıldığı kocası değil ve bunu yurt dışında bir sperm bankasından gerçekleştiğini söylüyor ve çocuğun o babaya ait olmadığı konusunda da DNA raporu varmış elinde. Baba da durumdan haberdar ve üstelik çevresindekilere de söylüyormuş ama bu çocuktan da vazgeçmiyor ve eski eşi ile çocuğunu da tehdit ediyormuş. Şimdi bu bayan oğlunu ilk kocasının soyadından koparmak ve oğluna şimdiki kocasının yada kızlık soyadını almak istiyor. Bunun için ne yapabilir? Çocuğun babasında kalmasını engelleyebilecek kocası ile ilgili ne tür kanıtlayabileceği durumlar olabilir? Bu tür bir durum var ise, gizli tanık kullanabilir mi? Gizli tanığın kimliği açıklanır mı? Bunları kendisinin yazamayacağı yada ifade edemeyeceği tarzda bir ruh hali olduğundan ve hukukçu olmadığımdan dolayı ben yazarak ona yardım etmeyi düşündüm. Tüm ilgilenen arkadaşlara içten teşekkür ederim.
Cevap: Babadan Alınma ve gizli tanıklık
Boşanmış olduğu baba çocuğun kendinden olmadığını biliyormu?