İş yerinden süreç beklemeden istifa
Merhaba arkadaşlar soruma benzer birçok konu var ama ben yinede güncel ve net bir cevap almak için yazıyorum.
15 Haziran 2009 da işe başladım ve 04.01.2010 tarihi itibariyle ayrılmak istiyorum.Yasal zorunluluk gereğince 15 gün önceden bildirmem gerekiyormuş.Ben şuanda istifa dilekçemi versem 2 gün sonra ayrılmak istediğimi bildirsem ne gibi zorluklar yaşayabilirim.Kabul etmemeleri durumunda 2 gün sonra işe gelmediğimde zorluk çekermiyim?Ayrıca 6 ayı doldurduğum için yıllık izini buna dahil ederek yasal süreci kısaltma imkanımız varmıdır?
Yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: İş yerinden süreç beklemeden istifa
1- İşiniz 6 aydan uzun sürmüş, bu durumda fesih öneliniz 4 haftadır.
2- İstifanızı verdikten sonra 4 hafta çalışmazsanız işveren 4 haftalık brüt ücretiniz tutarında sizden ihbar tazminatı talep edebilir.
3- 1 yılınızı doldurmadığınız için senelik izne hak kazanmıyorsunuz.
İlginiz için teşekkür ederim.Yeni bir iş yerine başlıyacağım için 1 haftadan kısa bir vaktim var.Sizce ne yapmam gerekli ? Tazminatı göze alıp buradan ayrılmak mantıklımı? Bana dava açsa dahi kazanma şansım varmı?
Uygulamada işverenler ihbar tazminatı için pek dava açmaz. İstifanızı verin ve yeni işinize başlayın. Dava açılabileceği ihtimalini asla göz ardı etmeyin ama.
İlginiz için çok teşekkür ederim.