Web Browser Oyunu hukuki sorgular
Merhabalar
Online Web browser oyunu yazıyorum (Travian gibi). Web site üzerinde kullanacağım grafikleri başka bir bilgisayar oyunundan almak istiyorum. Bunun hukuki açıdan bi problemi olur mu?
Oyunu yazdığım zaman premium satışı yapıp gelir elde edersem bunun vergisini vermek zorundamıyım?
Bu oyunu yazıp üzerinden para kazanmam için herhangi bir belge v.b gerekiyor mu?
Cevap: Web Browser Oyunu hukuki sorgular
Alıntı:
DEVLET007 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Online Web browser oyunu yazıyorum (Travian gibi). Web site üzerinde kullanacağım grafikleri başka bir bilgisayar oyunundan almak istiyorum. Bunun hukuki açıdan bi problemi olur mu?
Oyunu yazdığım zaman premium satışı yapıp gelir elde edersem bunun vergisini vermek zorundamıyım?
Bu oyunu yazıp üzerinden para kazanmam için herhangi bir belge v.b gerekiyor mu?
Ben ilk sorunuza cevap vereceğim, başka sitelerden aldığınız grafikleri kullanamazsınız. Eğer bu grafikler açık kaynak değilse.
Genellikler grafikler, ikonlar, resimler ücret verilerek alınır. Bunları satan yerler var küçük bir araştırmada bulabilirsiniz. Örnek verecek olursak, ticari her sayfada aşağı yukarı bir irtibat resmi görürüz (bir kadın vardır kulağında kulaklık mikrofon gibi) bu resimlerden bile başınız yanabilir o yüzden çok dikkat etmelisiniz.
Premium satış konusunda, Paypal ile çalıştığınız taktirde herhangi bir vergiye tabi olup olmayacağınızı bilmiyorum. Ancak Türkiye'deki bir bankadan sanal pos cihazı alabilmek için vergi levhanızın olması gerekli. Bu durumdada otomatikten vergilendirme sistemi devreye giriyor.
Bir hukukçu değilim, ancak tecrübelerime dayanarak yardımcı olmaya çalıştım. Sizin yinede bir hukukçudan yardım almanızda fayda var. Umarım küçükte olsa yardımım dokunmuştur.
Esenlikler.