5941 sayılı kanun sözlü talımatlar için de geçerli mi?
slm. bır fırmada önmuhasebede calısmaktaydım. sırket yonetıcılerı ofıs dısında oldukları zaman onların talımatlarıyla onların ımzasın atmaktaydım.aleyhıme acılmıs evrakta sahtecılık sucları davalarında bu yenı kanundan yararlanabılıyor muyum. Sonucta ortaklardan bırı bızım haberımız var dıyor. dıgerının de yazılı vekaletı olmasına ragmen benım haberım yok dıyor. benım davalarım duser mi? yada nasıl bır yol izlemeliyım?:'(
Cevap: 5941 sy kanun sözlü talımatlar ıcın de gecerlı mı?
Alıntı:
roseday rumuzlu üyeden alıntı
slm. bır fırmada önmuhasebede calısmaktaydım. sırket yonetıcılerı ofıs dısında oldukları zaman onların talımatlarıyla onların ımzasın atmaktaydım.aleyhıme acılmıs evrakta sahtecılık sucları davalarında bu yenı kanundan yararlanabılıyor muyum. Sonucta ortaklardan bırı bızım haberımız var dıyor. dıgerının de yazılı vekaletı olmasına ragmen benım haberım yok dıyor. benım davalarım duser mi? yada nasıl bır yol izlemeliyım?:'(
Şirketi temsile yetkili kişilerin vekaleti ile çek ön yüzüne imza atmışsanız sizin açınızdan bir sorun yok demektir. Yazılı yetki belgesine rağmen şirket müdürünün benim haberim yoktur demesinin bir geçerliliği olamaz. Keza şirketi temsile yetkili kişilerin sözlü olarak bizim bilgimiz dahilinde imzalamıştır yönündeki ikrarları bile yeterli olacaktır.
Cevap: 5941 sayılı kanun sözlü talımatlar için de geçerli mi?
Yanı su an konu vekaletle ceklere kendı ımzalarını atanlar degıl de benım gıbı vekaletsız sırket yonetıcılerının ımzasını taklıt etmek suretıyle atanlar ıcın de gecerlı mı? cunku bu cekler onların talımatıyla onlar sırket dısında oldukları zaman faturalı olan mal karsılıgında atılan cekler. Ve bu sekılde bır cok cek te ödenmıstır. Sımdı hakkımda acılan evrakta sahtecılık davaları dusebılır mı?