Uyuşturucu madde bulundurmak ve celp işlemleri
Yılbaşı gecesi üzerimde 3.2 gram esrar ile yakalandım. Karakolda ifadem alındıktan sonrada serbest bırakıldım. Bundan sonraki hukuki süreçle ilgili olarak ilk aşama elime mahkeme celbi ulaşması mıdır? Savcıyla görüşmeden direk mahkemeye mi çıkacağım yoksa savcının ifade alacağı bir aşama da var mı?
2.si ikametgahım ailemin yanında olmasına rağmen karakolda kendi evimin adresini beyan ettim. celp kağıdı ikamet adresime mi beyan ettiğim adrese mi ulaşır? eğer ikamet adresime ulaşırsa şimdi ikametimi kendi evime aldırmak aileme kağıdın ulaşmasına engel olur mu?
daha da önemlisi çalıştığım için celbin bana ulaşmaması gibi bir durum söz konusu mahkemeye gitmek ya da ifade vermek gibi yükümlülüklerimi takip etmemin başka bir yolu var mı?
Cevap: Uyuşturucu madde bulundurmak ve celp işlemleri
Arkadaşlar biliyorum harekete geçmem için çok erken fakat hem önümü görmek hemde ne yapacağımı bilmek benim için çok önemli. yaptığım hatayı devam ettirip kendimi olmadık bir duruma sokmak istemiyorum bu yüzden ne yapmam gerektiği hakkında yardıma ihtiyacım var... şimdiden teşekkürler.
Arkadaşım aynı olay ben ve 3 arkadaşımın başınada geldi sitede birçok kişinin başına eldiği gibi . Süreç söyle işliyor direk nöbetçi mahkemeye çıkmadıysan ilk önce herhangi gbt taramasına girersen göreceksinki bir kaç gün içerisinde Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmaktan fişlenmişin..Mahkemelerin yogunluğuna görede bi kaç ay içerisinde beyan ettiğin adrese mahkeme tebliği gelecek ve mahemeye çıkacaksın.. Adresini değiştirme konusuna gelince 1 hafta 10 gün içerisinde davanın görüleceği adalet sarayına git dosya numramanı ogren hangi savcının ilgililendiğini bul ve savcıya adres değişikliği beyanı ile ilgili bir dilekçe ver yeni adresine gelsin ama elini çabul tutmalısın.. iş yerinle alakalı bi problem olacıgını düşünmüyorum sen soylemessen yada çevrendeki kimseler piyonlamassa iş yerindekilerin ruhu duymaz..
Alıntı:
alphadog rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar biliyorum harekete geçmem için çok erken fakat hem önümü görmek hemde ne yapacağımı bilmek benim için çok önemli. yaptığım hatayı devam ettirip kendimi olmadık bir duruma sokmak istemiyorum bu yüzden ne yapmam gerektiği hakkında yardıma ihtiyacım var... şimdiden teşekkürler.
Merhaba,
Aynı problemi bende 2 hafta önce yaşadım. Adres değiştirme konusunda bilgi edinebilirsen, aydınlatmanı rica ediyorum. İkametgah adresim bir iş nedenile akaramın evine aldırdım, fakat adresi kndi evm verdim. Şimdi ailem de benmle birlkte kalıyor. Mah. kağıdı ikametgah adresine mi verdiğim adrese mi gidecek? Bu adresleri değiştirme şansımız nasıl, sen yapabildin mi ?
şöyle ki önce verdiğin adres sonra ikamet adresin şeklinde işlediğini duydum olayın akışının.