Yargıtay da görüşülen dosyanın süresi
hepinize iyi çalışmalar. zimmet suçundan yargılandım ve 25 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. gerekçeli karar yazıldıktan sonra yargıtaya temyiz edeceğim. sanırım bu suç ile ilgili dosyalar yargıtay 5. ceza dairesinde görüşülüyor. şimdi tutuksuz yargılandığımdan dolayı yargıtay da görüşülecek olan dosyam ortalama ne kadar süre içinde görüşülüp karara bağlanır.
Cevap: Yargıtay da görüşülen dosyanın süresi
Temyiz ettiğinizde yargıtaydan dosyanız en az 1.5 seneden önce dönmez.
Polis Meselek Yüksek Okulundan 2003 yılında istafa ettim.Zorunlu Hizmet süresini bitirmeden istifa ettiğim için okul masrafları(1746 tl)4 katı olarak tahsil edildi.(7048tl)
Okul masrafı tutağında bana imza karşılığı teslim edilmeyen 650 tl lik kıafet ücreti talep edilmiş,buna itiraz ettim kurumdan gelen cevapta kıyafetler tarafınıza imzasız teslim edilmiştir şeklinde cevap geldi.Anılan kıyafetler kesinlikle teslim edilmemiştir.
Yargıtay 18.Hukuk Dairesi benim gibi istifa eden öğrencinin davasında 4katı yüklenme senedinin tek taraflı hazırlanmış olması,tarafların tacir olmaması vb gerekçelerle makul indrim yapılaması gerektiği yönünde karar vermiştir.
Yargıtayın bu kararını emsal gösterek 4 katı olan yüklenme senedinde indirim yaptırabilir miyiz?Ayrıca teslim edilmediği halde ücrteti tahsil edilmeye çalışılan kıyafetler ile nasıl bir yol izleyebilirim.
Bilgi vermenizi rica ederim.
Konu hakkında bilgi verebilecek kimse yokmu acaba?
Yargıtay kararını emsal göstererek yükleme senedinde indirim yaptırabilirsiniz, teslim edilmeyen kıyafetler için talep edilen ücrete de itiraz edilebilir. Avukat tutmanız yararlı olur kanaatindeyim.
Engin Bey ;
Öncelik cevabınız için teşekkür ederim.Okuldan 2003 yılında ayrıldım.tazminat tutarı 2004 yılında 4 taksitte ödendi.Ulaşabildiğim Yargıtay kararları 2005 ,2006 yıllarına ait ödemenin üzerinden 5 sene geçmiş bu açaçağım davayı etkiler mi acaba?Konu hakkında iki avukat ile görüştüm.Alacak davasının zaman aşımı olduğu için çok fazla sorun teşkil etmeyeceğini belirttiler.Değerli forum üyelerininde görüşünü almak isterim.