Merhabalar
Ben hukuki bir problemim için fikir almak istiyorum.
Sitede arama yaparken şu yazıya rastladım
Kişisel mallar ile edinilmiş malar arasında denkleştirme yapıldıktan sonra kalan miktar eşler arasında eşit paylaştırılır.
Ancak zina veya hayata kast nedeni ile boşanma durumunda yargıç,kusurlu eşin artık değerdeki pay oranının hakkaniyete uygun olarak azaltılmasına veya kaldırılmasına karar verebilir.
Babamın zina yapması sebebi ile(nikahsız bir karısı var) kafama bazı sorular takıldı.Annem babamdan boşanacak ve fikir almak istiyorum
Babam bundan yaklaşık 40 yıl kadar önce biz daha küçükken annemin üzerine kuma aldı ve annemden ayrıldı.Babam bize zeytin burnunda küçük bir gecekondu verdi .Annemi ve 5 çocuğu ile kaderine terk etti.Annem babamın nikahlı eşi.Kuması yaklaşık 10 yıl kadar önce öldü.Bu kumadan 3 çocuğu var babamın.Üvey kardeşlerimiz bizi babamızın malından men etmek istiyor.Biz beş kardeşi onlarsa üç kardeş.
Babam üvey kardeşlerin elinde ve çok kötü durumda.Biz babamın bakılması amacı ile vasi davası açtık.Kazandık.Ama vasimizi yıldırıp kaçırdılar.
Babama akli dengesi yetersiz raporu verildi.Şimdi babamın malını almaya çalışıyorlar.Biz annemize boşama davası açsak şu anki yasaya göre annem babamın mal varlığından alabilirmi?
Yada babamın alki dendesi bozuk olduğundan dolayı babamın mal kontrolü annemin eline verilebilirmi?Satış yada tarıfımıza geçirmek anlamında değil üvey kardeşlerimizin müdahalesini önlemek için malların bütün kalması açısından anneme yönetme hakkı vermemiz mümkünmüdür?