-
Vazgeçmek/Feragat Etmek
Eşime karşı açmış olduğum davadan 27 Mayıs 2004 tarihinde VAZGEÇTİM.Son duruşmaya kimse katılmadı ve dosya müracaata alındı. Bugün ise Aile Mahkemesi Kalemiyle görüştüm, davam düşmüşmü veya ne zaman düşecek diye. Kalemden 24 Ekim 2005 te duruşma olacağını öğrendim. Meğer eşim avukatı aracılığıyla davanın devam etmesini diye bi dilekçe vermiş.
* Yalnız eşim ben boşanmak istemiyorum seviyorum derken davanın devam etmesini istemesi neyin göstergesidir.
** Eşimi tekrar ortak konuta davet etmem için davadan feragatmı etmem gerek
*** Sanırım FERAGAT ta karşı tarafın onayı istenmiyor. Yani karşı taraf devam gibi bi istekte bulunamıyor. Ama bende eşime 1 sene dava açamıyorum tekrar. Bu bir senelik süreçte ben eşime aynı sebeplerdenmi dava açamıyorum yoksa hiç bir şekildemi dava açamıyorum.
Bu konularda bari yardımcı olursanız çok çok çok ihya olurum.
-
eşiniz tahminim tabii ki davanın açılmamış sayılmasına kararı ile değil..,
sizin hem davanızda ileri sürdüğünüz sebepleri ispatlayamadığınız hem de belki kendi takip ederek sizin EVLİLİKTE KUSURLU taraf olduğunuzu karara bağlatmak istemektedir. Tabii arkasından da hele ki kusurlu olduğunuzda bu mahkemede karara bağlanırsa içinde kocalar için çok tatsız olan TAZMİNAT kelimelerinin de geçtiği bir boşanma davası açacaktır. O davaya da kusurunuzun hükme bağlandığı ve bir de eşiniz hakkında yaptığınız iddiaları ıspatlayamadığınız bu mahkeme kararı delil olacaktır. Yaptığı bu ise kanımca doğrusunu yapıyor. Özellikle boşanma ve hatta çirkin iddiaların olduğu bir boşanma davası açmış iseniz davanıza inanıyor olmalısınız. Sırf karşı tarafa üzüntü, eza ve hatta bir süre ceza amacıyla açılan binlerce boşanma davası var. Ne demek FERAGAT ve MÜRACAATA bırakmak..? O zaman o dava neden açıldı..? Duruşma salonları öfkeli koca veya kadınların birbirlerine bir süreliğine hadlerini bildirdiği sonrada çekip gittiği yerler mi? Şimdi ne olur? Dilekçelerinizdeki iddiaları ıspatlayamamışsınızdır bu da bir daha dava konusu yapılamaz. Öyle bu saatten sonra EVE DÖN çağrısı yapılamaz. Tekrar başka sebepten nasıl dava açacaksınız ki..? Bu sebeplerin olduğunu iddia ettiğiniz evlilik birliğinin üzerinde 6 aydan fazla zaman geçmedi mi? Üzgünüm bence eşinizle barışın sonra nasıl olsa yeni sebep yaratırsınız...! Kolay gelsin...
-
Sanırım daha önceki konumu okumadınız, okusaydınız davanın konusu hakkındada bilgi sahibi olurdunuz.
Eşimle ben zorla evlendim. Ancak polis tutanağımın olmaması, kendimin memur olması ve istanbulda fazla tanıdğımın olmaması nedeniyle ıspatlıyamadım.Eşim benden 6 yaş büyük. Ailesinin ve eşimin bi takım yaptırımlarıyla evlendim. Daha önceden bi evliliği var fakat benim bildiğim hiç beraber olmadan ayrıldıklarıydı. lakin gerçek benden önceki evliliğinde 6 ay beraber yaşamışlar ve gene erkek boşanma davası açmış dava 7 sene sürmüş. gene benim sonradan öğrendiğim birde benimle önceki evliliği arasında birde 6 aylık imam nikahı var ben bunları yeni öğrendim
ve bu yüzden o dedikleriniz olacaksa iki dilim baklavaya verilen 25 sene gibi olmazmı sizce
Neler yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz...