hukuki nette bir saatir arama yapıyorum ama kimse sormamış, kimsede yanıtlamamış bende bugün ilk kez okudum
Şüphe Feshi nedir? Şüphe Feshi sonuçları nelerdir bilen var mı?
Printable View
hukuki nette bir saatir arama yapıyorum ama kimse sormamış, kimsede yanıtlamamış bende bugün ilk kez okudum
Şüphe Feshi nedir? Şüphe Feshi sonuçları nelerdir bilen var mı?
"Şüphe feshi, işverenin, işçinin suç niteliği taşıyan veya benzer nitelikte sözleşmeye ağır aykırılık teşkil eden bir davranışından şüphelendiği ve bu şüphe nedeniyle taraf-lar arasında iş ilişkisinin devamı için gerekli olan güvenin ortadan kalktığı veya ağır biçimde zarar gördüğü hallerde iş sözleşmesini feshettiği bir hal olup, unsurlarını şüphenin işçinin suç niteliği taşıyan veya sözleşmeye aykırılık teşkil eden bir davranı-şının bulunması, davranışın işyeri veya iş ilişkisi ile ilgili olması, şüphenin belli ölçü-lerde somutlaştırılarak bir kanata dönüşmesi ve objektif bir nitelik taşıması oluşturmaktadır. Şüphe feshinin, geçerli bir fesih nedeni olarak kullanılabilmesi genel ve kolay anlaşılabilir bir sonuç doğurmakta; tek başına şüphe olgusunun belli şartlarda haklı bir fesih gerekçesi oluşturması da mümkün gözükmektedir.
Öcal Kemal Evren makalesinden özettir."
çok değişik bir durum aslında yigit34 rumuzlu üye arkadaşımızın başına gelmiş bende ordan okudum
yargıtay 25/2 maddeden fesihlerde' feshin geçerli bir sebebe dayandığını işveren ispatlamakla yükümlü olacaktır. Bu bakımdan geçerli sebep konusunda oluşacak tek bir tereddüt işçinin işine iadesi ile sonuçlanacaktır diyor
diğer tarafta ise güçlü şüphe fesih için yeterlidir diyor çok çelişkili bir durum
ayrıca geçerli ve ve haklı fesih ayrımıda var yargıtay geçerli fesih demiş, şüphe feshinde kıdem ve ihbar tazminatı ile işsizlik maaşı doğar mı