Ayrılmak üzere olduğum eşimin asılsız ithamları
Arkadaşlar ;
Ayrılmak üzere olduğum eşim beni sürekli asılsız itamlarla karakola şikayet ediyor.Bugün beni 5. kez kendisini 3 aydır görmediğim halde şikayet etti.Bundan önceki 4 şikayeti takipsizlikle sonuçlandı.Lütfen buna bir dur demem lazım maksadı benim huzurumu kaçırmak olan eşime nasıl bir yaptırımım olur.
Cevap: Lütfen biri akıl versin
Cevap: Ayrılmak üzere olduğum eşimin asılsız ithamları
Sadece huzurunuzu kaçırmak için olduğundna neden bu kadar eminsiniz. Ya tutulan tutanaklar ve o başvuruları size açacağı bir davada yada size karşı ithamlarına destek / mesnet olarak kullanacak olamazmı. Daha geniş bir açıdan bakın lütfen..
Geçmiş olsun..
sayın dardayım ;
iddiaların asılsız olduğu zaten verilen takipsizliklerle kanıtlanmış oldu.4 adet şikayetinin hepsi savcı tarafından takipsizlikle sonuçlandı.şikayetlerin içerikleride şu.
1-çocuğuma el salladığım zaman aynen bize el hareketi yaptı oldu.
2-çocuklarımı aradığım zaman telefonla rahatsız etti diye şikayetci oldu.
3-çocuklarımı trafikten dolayı geç teslim etmişim (1 saat kadar) bundan dolayı şikayetci oldu vs vs iki gün öncede farklı bir konuyla ilgili şikayetci olmuş henüz ifadeye gitmediğim için bilmiyorum içeriğini ama artık ruhsal dengemi bozmaya başladı.benim size sorum buna nasıl dur diyebilirim herhangi bir dava açmam gerekirmi ?
Alıntı:
adnandky rumuzlu üyeden alıntı
sayın dardayım ;
iddiaların asılsız olduğu zaten verilen takipsizliklerle kanıtlanmış oldu.4 adet şikayetinin hepsi savcı tarafından takipsizlikle sonuçlandı.şikayetlerin içerikleride şu.
1-çocuğuma el salladığım zaman aynen bize el hareketi yaptı oldu.
2-çocuklarımı aradığım zaman telefonla rahatsız etti diye şikayetci oldu.
3-çocuklarımı trafikten dolayı geç teslim etmişim (1 saat kadar) bundan dolayı şikayetci oldu vs vs iki gün öncede farklı bir konuyla ilgili şikayetci olmuş henüz ifadeye gitmediğim için bilmiyorum içeriğini ama artık ruhsal dengemi bozmaya başladı.benim size sorum buna nasıl dur diyebilirim herhangi bir dava açmam gerekirmi ?
Siizn dava açmanızı gerektirecek bi durum yok. Ama ilelde dava açayım diyorsanız. Eski eşiniz hakkında şahsınızı rahatsız ve taciz etmek amacıyla şikayetlerde bulunduğunu bahane ederek asılsız ihbar ve iftira gerekçesi ile dava açabilirsiniz / şikayette bulunabilirsiniz diye düşünüyorum.
Asıl dava açması gereken kişi kendisidir. Tüm bu ifade tutanak şikayet vs. ardından dava ile devam etmelidir. Kendinizi o dava da savunur, iddiların asılsız olduğunu ispatlarsınız. hakimde eski eşinizi uyarır.
Unutmadan bu arada telefon görüşmelerinde yanınızda birileri olsun ki hakkınızda "bizi telefonla rahatsız etti" diye şikayette bulunulduğunda tanığınız olsun.
Çocuğunuza el sallamayın yada o anda da yanınızda birileri olsun.
Siz önlemlerinizi alın. Görünen o ki eski eşiniz size fazlası ile takılmış. Demekkibu boşanma o nun canını çok yakmış. Yakmış ki sizden bua cıyı çıkartmaya çalışıyor.
Sayın dardayım'a katılıyorum.
Ben şunu düşünmüştüm hatta. Eşinizin bu yaptığı Türk Ceza Kanununda İFTİRA ve SUÇ UYDURMA diye 2 ayrı ceza maddesini kapsar mı diye düşündüm.
Her ikisi de ayrı ayrıdır belirteyim.
Ama suç uydurma daha sizin durumunuza uygun gibi geliyor. Eşinizin yaptığı bu gibi geliyor bana.
Suç uydurma
MADDE 271. - (1) İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.
Avukatınızla bunu görüşmenizi tavsiye ederim. Eşinizi Türk Ceza Kanunundaki bu madde ile belki durdurabilirsiniz.
Teşekkür ederim arkadaşlar ...Eşim biraz daha işi abartıp artık 10 aydır yüzlerini bile görmediğim annesini ve babasını yalancı şahit olarak savcılığa taşımakta peki ya buna nasıl dur diyeceğiz..?
Alıntı:
adnandky rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim arkadaşlar ...Eşim biraz daha işi abartıp artık 10 aydır yüzlerini bile görmediğim annesini ve babasını yalancı şahit olarak savcılığa taşımakta peki ya buna nasıl dur diyeceğiz..?
Ne gibi? Biraz açar mısınız?
Ailesinin 10 aydır yüzünü görmüyorum..ve geçen günlerde bir mahkeme kağıdı ulaştı elime gerekce basit tehtid ve annesi babasıda şahit olmuş.savcılık ifademi almadı direk olayı mahkemeye sevk etmiş.Şimdi ben 10 aydır bunların yüzünü dahi görmediğim halde nasıl şahit olabiliyorlar bunun bir cezası yokmu bu resmen yalancı şahitlik.ben 10 aydır eşimi bile sadece çocukları teslim ettiği apartman kapısında görüyorum ailesinin yalancı şahit olduğunu nasıl ispat edebilirim..
Olayın özelliklerine göre ve daha evvelki takipsizlik kararlarınıda baz alarak eşinizin amacı hakkında mahkemeyi ikna etmeniz gerekmekte.
Saygılarımla.