İşe iade davası ve temyiz
merhaba,ben 01/12/2009 tarihinde bir buçuk yıldır devam eden işe iade davasını kazandım.Mahkeme tazminat olarak 4+4 karar vermiş.Ben Avukatım vasıtasıyla tazminat düşüktür diye temyiz ettim.Davalı kurum da kararı temyiz etmiş.uyaptan baktım dosya yargıtayda gözükmüyor.Acaba temyiz ne zaman sonuçlanır.
Cevap: işe iade davası ve temyiz
Karar bugünlerde yazılır. Temyizler sebebiyle de bir süre daha beklemek durumunda kalabilirsiniz. Ocak ayının sonlarında Yargıtay dosya sorguya bir daha bakın.
Cevap: İşe iade davası ve temyiz
şaka gibi ya birbuçuk,iki yıl dava süresi merak ettim acaba diğer ülkelerde bu süre ne kadar.
Cevap: İşe iade davası ve temyiz
Alıntı:
rempetika78 rumuzlu üyeden alıntı
şaka gibi ya birbuçuk,iki yıl dava süresi merak ettim acaba diğer ülkelerde bu süre ne kadar.
benim 2010 pcak ayında 14 aydır devam eden işe iade davam karar cıkıcak karardan sonra yargıtaya giderse kaç ay yargıtayda bekler dosya acaba.veya mahkeme kararından sonra karşı taraf ödemeyi kabul eder veya işe başla derse kaç gün içinde olur bunlar.
iş mahkemesinde lehime sonuçlanan işe iade davam temyizde bozularak aleyhime sonuçlanabilirmi?Eğer temyizde aleyhime sonuçlanırsa sözleşme feshi geçerli olacağından ben yinede kıdem ve ihbar tazminatlarımı alabilecekmiyim.teşekkürler
lütfen yardımcı olabilirmisiniz.teşekkürler
Geçerli fesih ile haklı fesih ayrı şeylerdir.
Feshin geçerliliğine karar verilmiş olması o feshin haklı olduğu manasına gelmez.
Eğer işverenin haklı feshini düzenleyen İş K. m. 25'deki şartlardan biri yoksa ihbar ve kıdem tazminatına hak kazanmanız mümkün.