Sözleşmeli Personel İşten Ayrılma
01.10.2003 tarihinde ............. Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı büro elemanı olarak başlayıp, 2007 yılında tüm haklarım ile geçişimin yapıldığı kurumunuzdan 4857 Sayılı İş Kanunun 5.maddesine aykırı davranılması, maddi ve sosyal hakların yetersizliği nedeni ile 22.01.2010 tarihinde ayrılmak istiyorum.
4857 Sayılı İş Kanunun 59.maddesi uyarınca gerekli işlemlerin yapılarak belirtilen tarihte çıkışımın verilmesini arz ederim.
YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM İS,ŞTEN AYRILMA DİLEKÇEMDE HERHANGİ BİR AYKIRILIK VEYA BENİ ZORA SOKACAK BİR DURUM OLUŞURMU. DİLEKÇEDE DE BELİRTİĞİM GİBİ KULLANMADIĞIM İZİN PARALARI İSTEĞİ İÇİN BU DİLEKÇE YETERLİMİDİR.
BU DİLEKÇE İLE NE GİBİ HAKLAR ELDE EDEBİLİRİM.
Cevap: Sözleşmeli Personel İşten Ayrılma
Büyük harfle yazmayın, ne dilekçenizde ne de sitemizde!
İzin ücretlerinizin de ödenmesini açıkça belirtseniz daha iyi olmaz mı?
Hoş, belirtmeseniz de kullanmamış olduğunuz izinlerinize ait ücretler ödenir.
Sözleşmeli Personel İşten Ayrılma
Merhabalar,
Ben 1 ay önce özel bir okulda ücretli öğretmen adı altında işe başladım. Ücretli öğretmen gibi görünüyorum ama kadrolu öğretmen gibi çalıştırılıyorum. Sözleşmede haftada 15 saat dersim görünüyor ama 26 saat derse giriyorum benm yerime defteri başka öğretmene imzalatıyorlar. Ders saati üzerinden değil net bir maaş alıyorum ama 26 saatlik ders ücretini hesapladığımda aldığım maaştan daha yüksek çıkıyor. Üstüne ssk'mı da ödemiyorlar. 31 ağustosa kadar sözleşme imzaladım ama bu sıkıntılardan dolayı 2. dönem işten ayrılmak istiyorum. Ne gibi bir prosedür izlemem gerekir? İmzaladığım sözleşmeden dolayı problem yaşar mıyım?