Reşit olan bir kızı kaçırma
Benim için çok önemli olan bu konuda lütfen yardımcı olunuz.
8 yıldır bırlıkte oldugum ailecek görüştüğüm ve evlilik planı yaptığım kız arkadaşım benim askere gitmemle onunda işe girmesiyle değişmeye başladı. askerliğim bitti geldim kavgalar ayrılıklar barışmalar oldu. şimdi ise ben barışmak istemiyorum. çalışmak istiyorum artık senle olamayız deyip 6 aydır ne telefonlarıma çıkıyor ne de arıyor. bu sene ıcınde ailesi kızı hala oğluna zorla verceklerı zaman beni kaçırırsan ailen nasıl karşılar zorda kalırsam gelirim gibi kelimeler kullanan ınsan şimdi seni istemiyorum diyor. uğruna üniversiteyi bırakıp askere gittiğim hayatımda 8 yıldır bulunan senı seviyorum dıyen insan değişti. bende zorla kaçırmayı düşünüyorum. ''peki öyleyse'' deyip küser gibi gitmek verilen 8 senelık emekten sonra zoruma gidiyor. lütfen yardım edin böle bir şey olursa cezai müeddiyesi nedir.??
Cevap: reşit olan bir kızı kaçırma
bu arada annesi kız kardeşi ile görüşür, hâla evlerine misafir olurum ve beni çok severler annesi ve kız kardeşi inşallah kızım sana döner barışırsınız diye dua ediyorum diyor. ailesiyle problemım yok.
Anlaşılan kız uğruna bıraktığınız ünversite hayatına cezaevinde devam etmek istiyorsunuz.
Daha önce kız kaçırma ile ilgili sorular olmuştu. Cevaplamıştım. Aynı linki birazdan ekliyorum. Tüm yasada geçen maddeler o linkte aynen mevcut.
Bahsettiğim linki ekliyorum. Kızın ailesi ve kız sizden şikayetçi olduğu takdirde bir yerlerde saklanmak zorunda kalacaksınız. Sizi kimler saklayacaksa onlarda ceza alacaklar haberiniz olsun. Aynı linkin her 2 sayfasını da okuyun. 18 yaşından büyük bile olsa birini kaçırmak suçtur. Cezası vardır.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=56833
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşılan kız uğruna bıraktığınız ünversite hayatına cezaevinde devam etmek istiyorsunuz.
Daha önce kız kaçırma ile ilgili sorular olmuştu. Cevaplamıştım. Aynı linki birazdan ekliyorum. Tüm yasada geçen maddeler o linkte aynen mevcut.
Burada bahsi geçen şey reşit olmayan bir kızı evlenmek düşüncesi ile kaçırmanın ötesinde. Reşit olan virisni rızası olmadan kaçırmak. Hurriyetinden mahsun bırakma, adam kaçırma vs türü ağır cezalık bir suç işlenmiş olur kanaatındayım. Kaldı ki kaçırılan kişi şikayetçi olacak olursa ciddi mahkumiyet sözkonusudur. Yanılıyormuyum acaba..
Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma
TCK MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silâhla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır
Arkadaşınız Hürriyeti Tahdit suçuna iştirakten 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacaktır.
Cevap: Reşit olan bir kızı kaçırma
Alıntı:
vesuvius rumuzlu üyeden alıntı
Benim için çok önemli olan bu konuda lütfen yardımcı olunuz.
8 yıldır bırlıkte oldugum ailecek görüştüğüm ve evlilik planı yaptığım kız arkadaşım benim askere gitmemle onunda işe girmesiyle değişmeye başladı. askerliğim bitti geldim kavgalar ayrılıklar barışmalar oldu. şimdi ise ben barışmak istemiyorum. çalışmak istiyorum artık senle olamayız deyip 6 aydır ne telefonlarıma çıkıyor ne de arıyor. bu sene ıcınde ailesi kızı hala oğluna zorla verceklerı zaman beni kaçırırsan ailen nasıl karşılar zorda kalırsam gelirim gibi kelimeler kullanan ınsan şimdi seni istemiyorum diyor. uğruna üniversiteyi bırakıp askere gittiğim hayatımda 8 yıldır bulunan senı seviyorum dıyen insan değişti. bende zorla kaçırmayı düşünüyorum. ''peki öyleyse'' deyip küser gibi gitmek verilen 8 senelık emekten sonra zoruma gidiyor. lütfen yardım edin böle bir şey olursa cezai müeddiyesi nedir.??
lütfen yardımcı olun.......
Alıntı:
vesuvius rumuzlu üyeden alıntı
lütfen yardımcı olun.......
Bir bilge şöyle demiş...
"bırak gitsin dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır"
Acizane düşüncem bu..
Zorla güzellik olmaz.
Temeli sakat irade ile kurarsanız ,ileride o temel en küçük sarsıntıda çökmeye mahkum olur.
Evlilik bir irade örtüşmesidir.İradeler uyuşmuyorsa , aynı yastığa baş koymanın anlamı ne ola?