Cevap: Uyuşturucu madde taşıma
yokmu cevap vericek bir kişi Allah aşkına.
1.9 Gramdan mahkemeyemi Çağırdılar?
Uyuşturucu madde bulundurmanın Türk Ceza Kanununda herhangi bir karşılığı yok. Ancak açıklamalar şu yönde, eğer kullanıyorsanız "tedavi olmak istiyorum" dediğiniz taktirde serbest bırakılırsınız.
Taşıyorsanız ve satıyorsanız, aldığınız yeri yetkili kuruma bildirdiğiniz durumda yine serbest kalırsınız.
Önemli olan vereceğiniz cevaplardır ve mahkemenin işini kolaylaştırmaktır, bu şartları yerine getirdiğiniz taktirde herhangi bir ceza alacağınızı düşünmüyorum. Zaten kullanımın herhangi bir cezai yaptırımı yok.
Diğer konular ve ayrıntılar için bir avukat'tan daha ayrıntılı bilgi almanızda fayda var diye düşünüyorum.
Ayrıca mahkemeye ya da sizi sorgulayan kişiye ben kullanmıyorum, hırkamın cebinde unutmuşum bu hırkayı da uzun zamandır giymiyorum tarzı ifadelerde bulunmanız bağlayıcı olmayacaktır.
Benzer bir olay başıma geldi. Erkek arkadasım yolda rutin bir kontrolde uzerinde bir miktar (poisler 38 gram oldugunu soyledi,ama o kadar oldugunu dusunmuyorum) kubar bulunmus. karakola alındı, ve sabah savcı karsısına cıkacak dediler, gerçi cevap gelene kadar savcı karsısına cıkmıs olur ama yinede sormak istiyorum, ne demesi daha uygun olur? cunku normalde kullanmıyor, sadece denemek için almış sanırım. ve siciline işler mi? yaptırımları nedir? yardımcı olan olursa tesekkur edrim siteye uzun zamandır giremedim, forum anlamında hata yaptıysam kusura bakmayın..
tesekkurler..
bir kişi esrar kullanmak amacıyla satıcıdan alıyor ve çıkışta polis tarafından durdurulup aranıyor.. üzerinde yaklaşık 50 gr ot bulunuyor.. karakolda kullanıcıyım diyor ve savcıya çıkarılıyor. ve hakkında dava açılıyor.. mahkeme olaydan 5 ay sonrasına veriliyor ve mahkemeye gidiyor.. sicili temiz bir kişinin bu şekilde yakalanıp mahkemeye çıkarılmasında mahkumiyet kararı çıkmıyor.. ''tedavi olmak istiyorum, kullandığım ve aldığım için pişmanım '' demek bile serbest kalmak için bir çözümdür.. sonuçta yasak bir şey fakat bunun yasak olmasının sebebi insana zarar vermesinden dolayıdır.. Ticaretini yapmadıktan sonra kullanmak kişiyi ilgilendirir, kanunen de yasaktır zaten.. Sn. magicstar gerekeni yeterince söylemiş....
saygılar.