Dam üzerindeki su depolarının akıtmasıyla oluşan zarar
Herkese merhaba, değerli hukuksever ve hukukçular,
2005 yılında 3 katlı binanın 3. katında oturan biri olarak damda oluşan su depolarından kaynaklı zararlar sonucunda binanın dairem üzerine ait kısmını komple tadilat yaptım,ve 5000ytl bedeli tek başıma ödedim.
Ancak bir sorumsuz komşu su deposunu tamir etmedi,tartıştık ama ben kendisine yaptım,ancak şimdi yine akıtıyor, ve yaptırmıyor yine zarar veriyor,ve bunu kasten yapıyor,çoğu zaman taşma hortumunu çıkartıp dairem üzerine atıldığını görüyorum. Bunu yaptırmazsa nasıl bir yaptırım uygulatabilirim,aile olarak saldırgan kişiler ve eşinin akli dengesi bozuk,ayrıca bir önlem düşünebilirmiyim?
Ayrıca projede damda herhangi bir depo güneş enerjisi görünmüyor,şikayet edersem süreç nasıl işler,hepsi kalkar mı?
Kendime ait depo ve komşuların zarar vermeyendepoları kalırmı? :alala
Bilgilendirmenizi rica ederim...
Cevap: Dam üzerindeki su depolarının akıtmasıyla oluşan zarar
Tüm dairelerin deposu varmı? Yada bu depolar maliklerin çoğunluğunun onayı ile mi yapıldı sonradan?Bu depolar tüm maliklere mi özgülendi yoksa sadece sahiplerine mi?
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Tüm dairelerin deposu varmı? Yada bu depolar maliklerin çoğunluğunun onayı ile mi yapıldı sonradan?Bu depolar tüm maliklere mi özgülendi yoksa sadece sahiplerine mi?
Evet tüm dairelerin deposu var, bu bina yapıldığında 3- 5 adet iken şimdi daire sayısı kadar var. Dairelerin içinde bulanlar yine daire sahipleridir.Yani kendi mülkleridir.
Ancak gerek dam üzerinde bulunan depolar gerekse,çatı üzerinde bulunan platformdaki güneş enerjileri belediyede bulunan projede geçmemektedir.Bilginize.
Bu konuda bilgisi olan yok mu?