bir kişi dnasını bir kuruma bağışlamıştır ,bu kişinin dnasından embriyo üretilerek evli ama çocuğu olmayan birine nakledilir söz konusu çocuğun velayeti sözkonusu durumda kime verilmelidir? cevaplarsanız çok memnun olacağım şimdiden teşkkürler
Printable View
bir kişi dnasını bir kuruma bağışlamıştır ,bu kişinin dnasından embriyo üretilerek evli ama çocuğu olmayan birine nakledilir söz konusu çocuğun velayeti sözkonusu durumda kime verilmelidir? cevaplarsanız çok memnun olacağım şimdiden teşkkürler
sorularınızı açık ve net sorun. başka türlü yanıtlayamayız. Eğer birisi bir kuruma diye yazarsanız, birilerine velayet verilir diye cevap alırsınız
Bence fazla zorlamaya gerek yok. Neticde tüp bebek yöntemi ile de DNA bağışı(!) gibi olmasa da bir başkasına ait embriyo ile çocuk sahibi olunabilmekte ve velayette herhengi bir sorun çıkmamakta.
Mümkünse ben de hafızamı baki kılıp, DNA mı bağışlamak istiyorum.
Nihayetinde bağış yapılırken bir nevi sözleşme yapılmıştır. Orda belirtmiyormu bi hak talep edip edemiyeceğinizi!!!
söz konusu olay benim üniversitedeki probleme dayalı öğretim ödevimde geçmekte bu yüzden belirli bir kurum ve kişi adı vermedim verilen durumda yapılan bir sözleşmeye değinilmemiş. cevaplar için teşekkürler
ödeviniz tam olarak yazarsanız, elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız.
evlilik içinde ana baba velayeti birlikte kullanacaklar.baba soybağını red etmedikçe yapılacak başka bir işlem de bulunmamaktadır.
cevabını tam olarak buldum doğum, embriyo anneye yerleştirdikten 290 gün sonra olduğu için soybağı kadının kocasına aittir kocası aksine dava açana bu böyledir cevaplar için tekrar teşekkürler