Senet ile araca haciz koymak
Sayın üyeler
Öncelikle site yönetimine ve yardımcı olmaya çalışan tüm üyelere teşekkürü borç bilirim.
Soruma gelince bir yakınımın 150.000 tl tutarında borcu var.4. ayda almak üzere anlaştık fakat iflas etme durumu da var.Ben her ihtimale karşı işimi garantiye almak istiyorum.ilk olarak noter tasdikli bir senetle icra dairesine gidip rehin koymamı söylediler fakat bugün gittim ve 1500 tl tutarında noter masrafı çıktı.Bende farklı yollar aramaya başladım.Sorumda bundan sonrası için.Yani noter tasdikli olmadan imzalanmış herhangi bir senetle adliyeye gidip şahsın aracına rehin koydurabilir miyim?Yada hangi yollarla daha az miktarda para ödeyerek şahsın aracına haciz veya rehin koydurabilirm?Çünkü iflas etmesi,ticari aracını başka birine devretmesi yada süresini geçirmesi durumunda hukuki bir süreç başlatıp en kısa zamanda alacağımı tahsil etmek istiyorum.
Oldukça araştırmama rağmen cevabını bulamadığım bu soruya vereceğiniz her cevap icin şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Senet ile araca haciz koymak
arabanın değeri sizin alacağınızı karşılıyormu? ayrıca madem yakınınız arabanın satışını size versin boşuna uğraşmayın .
arabanın değeri cok daha fazla ama arabanın üzerinde 200.ooo tl daha rehin haciz vs oldugu için temizleyip uzerime alamıyorum bu yüzden araya daha fazla haciz girmeden bende bir an önce haciz koydurup işimi biraz olsun garantiye almak istiyorum
normal senet alıp icra işlemleri ile uğraşmayın diye söyledim ama başka bir borç daha varmış. senet alıp icra işlemi başlatmakta yaklaşık 150.000 tl için söylüyorum 1500 tl civarındadır. siz takip açacaksınız borçlu borca itiraz etmiyecek ve 7 gün içerisinde kesinleşmesi sağlanacak ,tebligat alındısı icra dosyasına dönecek ,yaklaşık 20 gün sürer ,sonra trafik şube müdürlüğüne araç haciz yazısı talebinde bulunacaksınız .ticari taksi ise hat içinse yapılacak bu kadar. tabi bu yazıları icra müdürlüğü keyfine bırakırsanız çok uzun sürer mutlaka bir avukat dan yardım alın.
1500 tl dediginiz ücret yukarıda belirttigim noter icin mi yoksa farklı bir yere ödenecek para mı?şu an paraya sıkıştıgım için 1500 tl yüksek bir miktar.daha az ücret ödeyerek yada başka bir yolla(örnegin şahsı da alarak icra dairesine gidip senetle ugraşmadan haciz koydurma gibi bir şey yapabiliyorsak)yapabilme şansım var mı? ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum
vergi daireleri hariç oda kendi alacakları için ,icra daireleri dışında hiç bir kurum haciz işlemi yapamaz ayrıca tahmini 1500tl icra dairesine yatacak harç ,bu senedi noterdede yapsanız icra takibi başlatmak için harç yatırmalısınız.senedi noterden yapmanız ancak yapılacak itirazlarda sizin lehinize olur.
peki icra dairesine şahısla imzalamış oldugum senetle mi gitmeliyim yoksa şahsın kendisiyle beraber mi gidip hacizi koydurmalıyım?
Peki icra dairesine şahısla imzalamış oldugum senetle mi gitmeliyim yoksa şahsın kendisiyle beraber mi gidip hacizi koydurmalıyım?
şahısa gerek yok senetlerle gideceksiniz senetler icra dairesi kasasına alınıyor size bununla ilgili belge veriliyor. Ama tekrar söylüyorum , ben anlaşılsın diye basit bir dille anlatıyorum size tavsiyem mutlaka bir avukat yardımı alın.
cevabınız için teşekkür ederim