Merhaba eşimin ölümünden dolayı sgk dul aylığı almaktayım.Kendime ait bir iş yeri açsam bu aldığım maaş kesilir mi?Ozaman galiba bağkura geçmem gerekcek.O yüzden maaşım kesilir mi?
Printable View
Merhaba eşimin ölümünden dolayı sgk dul aylığı almaktayım.Kendime ait bir iş yeri açsam bu aldığım maaş kesilir mi?Ozaman galiba bağkura geçmem gerekcek.O yüzden maaşım kesilir mi?
Evlenmeyle kesildiğini biliyorum.
ssk lı biryerde çalışsa kesilmediğini biliyorum.Ama bağkurlu olup dükkan acınca kesilirmi onu bilmiyorum?Bu konuda bilgisi olan yok mu başka?
Dul aylığını emekli sandığından alıyorsanız kesilmez.
ssk dan alıyorum
MADDE 34- Ölen sigortalının 33 üncü madde hükümlerine göre hesaplanacak aylığının;
a) (Değişik: 17/4/2008-5754/21 md.) Dul eşine % 50'si; aylık bağlanmış çocuğu bulunmayan dul eşine ise bu Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmaması veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde % 75'i,
açıklarmısınız bunu ben anlayamadım.ayrıca şunuda söyliyeyim.2 çocuğumuzda emekli maaşı alıyor.