Babamın Vefatı Durumunda Karısına Kalacak Olanlar
İyi günler babam şu anda hastanede ve ölüm döşeğinde annem 14 yıl önce vefat etti. Babam 3 yıl önce bi kadınla evlendi şimdi ise çok hasta. Babam emekli ve biz 6 kız kardeşiz (3'ü evli) babamın üstüne Kayıtlı 3 tane daire var Bu dairelerden kadın herhangi bir hak talep edebiliyormu? (evler evlilik öncesin de alınmıştır). emekli maaşından bize yüzde kaç düşer? Ve dairelerden 1'inde biz oturuyoruz bizi atabilme gibi bi durumu olurmu?
Yardımlarınızı Bekliyorum İyi Çalışmalar......
Cevap: Babamın Vefatı Durumunda Karısına Kalacak Olanlar
Resmi nikahlı ise evet.Mirasın 1/4 ü üvey annenize kalan kısım ise geriye kalan kardeşlere eşit olarak dağıtılır.Evli olmayan kızlar yetim aylığı alabilir.Tabii çalışmıyorlarsa.
Sizi atamaz.Yalnız Babanız ölmeden üvey annenize daire ,mal vesairi devretmişse bunlar içinde Dava açmak hakkınız vardır.
Tabii babanız öldüğünde bu meseleler tartışılır.
Babanız can derdinde ,siz ise mal derdindesiniz.
NE GARİP DÜNYA DEĞİL Mİ?
Cevap: Babamın Vefatı Durumunda Karısına Kalacak Olanlar
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Resmi nikahlı ise evet.Mirasın 1/4 ü üvey annenize kalan kısım ise geriye kalan kardeşlere eşit olarak dağıtılır.Evli olmayan kızlar yetim aylığı alabilir.Tabii çalışmıyorlarsa.
Sizi atamaz.Yalnız Babanız ölmeden üvey annenize daire ,mal vesairi devretmişse bunlar içinde Dava açmak hakkınız vardır.
Tabii babanız öldüğünde bu meseleler tartışılır.
Babanız can derdinde ,siz ise mal derdindesiniz.
NE GARİP DÜNYA DEĞİL Mİ?
haklıısnız belki ama bende şöyle açıklayayım babası ölüm döşeğinde olan kız arkadaşım ve ünv. okuyor bölüm birincisi üvey annesinden solayı okulu bırakmasından korktuğum için ben konu açtım ve inanın duysa öldürür belki beni belki anlata bilmişimdir teşekkür ederim herşey için
iyi çalımalar.