Borçluya ulaşılamama durumu
Herkese merhaba.benim yaklaşık 2 yıl öncesine ait telekoma borcum olduğunu öğrendim.avukata vermişler ama avukatın söylediğine göre 6 ay bana ulaşamamışlar.Amcamın vasıtasıyla telefonla ulaştılar.Doğal olarak mal beyanında bulunmadığımı söylediler.haberim olmadığını ve bu borcu tek seferde ödeme gibi bi durumum olmadığını ve çalışmadığımı söyledim..Avukat ise taksitlendirme olmadan ödenmesi gerektiğini taksitlendirme zamanının geçtiğini söyledi.Ancak beraber icra müdürlüğüne giderek taahhüt verebileceğimizi söyledi.başka bi yolu yokmuş dediğine göre.Bu durumda siz ne tavsiye edersiniz.Haberim olmadığı için mal beyanında bulunamadım,bu sorun yaratırmı.Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Borçluya ulaşılamama durumu
Taahhüdde bulunup ödemezsen hapis cezası var.Attığın imzaya dikkat et.
Size ödeme emri tebliğ edildi mi? Borçluya tebligat yapılmadan ve dolayısıyla takip kesinleşmeden taksitlendirme süresinin geçmiş olması düşünelemez. Ailenizden birisi sizin yerinize ödeme emrini tebellüğ etmiş olabilir mi?
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Size ödeme emri tebliğ edildi mi? Borçluya tebligat yapılmadan ve dolayısıyla takip kesinleşmeden taksitlendirme süresinin geçmiş olması düşünelemez. Ailenizden birisi sizin yerinize ödeme emrini tebellüğ etmiş olabilir mi?
hayır hiçbişey tebliğ edilmedi çünkü bana ulaşamamışlar.amcam vasıtasıyla bana ulaşıldı.dosyam 6 aydır ellerindeymiş ve bana ulaşamamışlar dediklerine göre.bu bakımdan taksitlendirme süreci doldu dediler.tutuklama kararı çıkmış demişler amacama ama sitenizden araştırdığım kadarıyla tutuklama kalkmış kaldıki bana tebliğ edilen herhangi bişey yok.aileminde almış olması mümkün değil çünkü yanımdalar.belki muhtar almış olabilir ama ben farklı bir ilde olduğum için haberim yok.bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz.bazıları taahhütte bulunma diyorlar.avukata gitmelimiyim.gidersem nasıl bir yol izleyebilirim.şimdiden teşekkürler.
Tebligatın yapılıp yapılmadığından emin olun. Dediğiniz gibi muhtarlıkta kaydınız varsa muhtara da tebliğ edilmiş olabilir. Ancak tebligat yapılmadı ise takip de henüz kesinleşemeyeceğinden taksitlendirme süresinin geçmesi gibi bir durum olamaz. İcra dosyasına bakmanızı öneririm tabi bir avukatla da görüşmeniz ve yardım almanız yararınıza olacaktır.
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Tebligatın yapılıp yapılmadığından emin olun. Dediğiniz gibi muhtarlıkta kaydınız varsa muhtara da tebliğ edilmiş olabilir. Ancak tebligat yapılmadı ise takip de henüz kesinleşemeyeceğinden taksitlendirme süresinin geçmesi gibi bir durum olamaz. İcra dosyasına bakmanızı öneririm tabi bir avukatla da görüşmeniz ve yardım almanız yararınıza olacaktır.
İlginiz için çok teşekkürler gidip görüşeceğim...