-
Ürün iadesi
Öncelikle böyle bir hizmet sunmanızdan ötürü teşekkür ediyorum.
Ben 27.12.2009 tarihinde Taç mağazalarından yapmış olduğum bir alışveriş sonucunda bir yatak örtüsü vede bir nevresim takımı almak kaydı ile 750 tl Kredi kartına 8 taksitle ürün aldım. Ürünü alırken tezgahtar bayan yatak örtüsü için 550 tl, nevresim takımı için ise 200 Tl ödediğimi 2 yastıkta hediye ettiklerini ifade etti.Daha sonra eve gelip takımları serdiğimde gördüm ki evim için uygun değil.Kataloğtan bakmak üzere internette gezinirken aldığım ürünün liste fiyatının 455 Tl olduğunu gördüm. Bunun üzerine 28.12.2009 tarihinde mağazanın diğer şubesini aradım ve bana ürün liste fiyatı 455 lira dendi. Bunun üzerine benden neden fazla mebla alındığını sorduğumda bana hediye diye verilen yastıklarında ücrete dahil edildiğini ayrıca serbest piyasa olduğundan ötürü istediklerini yapabileceklerini ifade ettiler. Ben ürünleri iade etmek istedim.Fakat değişim yapabileceklerini söylediler. Ortalama benden 120Tl fazla para aldıkları ortada.Bana faturayı aldığım gün vermemişlerdi.28,12,2009 tarihinde aldığım fatura üzerinde düzeltmeler yapılmış vede aldığım ürünün kodu falan yazılmadan genelleştirilmiş bir şekilde yatak örtüsü 415 ,Nevresim 213 Tl gibi ifadeler yazıyordu. Bunun üzerine bana yalan beyanda bulunup beni aldatmalarını hazmedemedim. Ve iade aldıkları ürünleri bir karta ürün kodlarını ve iade aldıklarını yazmalarını rica ettim.Fakat mağaza sorumlusu bunuda kabul etmedi ve benimle onca müşteri içerisinde bağıra bağıra konuşarak beni rencide etti.Bana bu mebla kadar alışveriş yapmam hususunda baskı yaptılar. Bende kabul etmeyip hakkımı arayacğımı ifade edip mağazadan çıktım.Bunun üzerine arkadaşımı arayıp durumu ifade ettim.Oda bana ürünleri iade ettiğime dair belge almamın şart olduğunu söyledi. Bende tekrar gittim.polis çağırıp iade işlemini yaptığımı ve hangi ürünü iade ettiğimi yazmasını istedim.Mağaza sorumlusu ürün kodunun olmadığını ve yazamayacağını ifade etti. Baskılarım üzerine yazdı ama altınada geri değiştirilmek üzere aldım.iade yazdı. Şimdi sizden ricam aldatılmış ve kötü muameleye maruz kalmış bir tüketici olarak, tüketici hakkım nedir?Benim ödediğim paranın kesinlikle iade yapılamayacağını ifade edip yalan beyandada bulundular,bankayı aradım böyle bir şey söz konusu değil diye bilgilendirildim.Ne yapmalıyım.Hakkım nedir? İyi çalışmalar dilerim.
-
Cevap: Ürün iadesi
Serbest piyasa ekonomisi.
-
Merhaba,
Muhtemelen ilgili mağaza, adını yazdığınız firmanın kendi mağazası değil.
Yerinizde olsam o mağaza ile muhattap olmayıp durumu ilgili firmanın müşteri ilişkilerine iletirdim. Adı geçen firmanın bu konularda çok hassas olduğunu yakın çevremin yaşadıklarından dolayı söyleyebilirim.
-
Doğrudan taç la temasa geçmekte fayda var.Bunun en kısa ve garantili yolu şikayet var . com a yazmak.