Yoklama kaçağı olup mahkemesi sonuçlananlar
Değerli hukuki.net üyeleri ;
2008 yılı önlisans mezunuyum.Ardından hemen Aöf hazırlık sınıfına kayıt yaptırdım.Aöf de okuyanların askerlik tecil işlemlerini okul yaptırıyor düşüncesiyle şubeye muayene olmaya gitmedim.Hazırlık sınıfını bitirdikten sonra 3. sınıfa kayıt için benden istenen askerlik durum belgesini almak için büroya gittiğimde yoklama kaçağı olduğumu öğrendim.Öğrenci olduğumu belirttim onlarda bana hazırlık sınıfı okuyanların tecil işlemi yapılmaz dediler.
Muayene olduktan sonra yasal olarak önlisans diplomamla hakkım olan 2 yıllık tecil süremin kalan günlerini kullanarak tecil ettirdim ve 3. sınıfa kaydımı yaptırdım.bu hafta içi mahkemem var.
Hazırlık sınıfında okuyanların tecil işlemi yapılmaz yönetmeliğini bilmiyordum.Hiç bir şekilde ard niyetli olmadığımı düşünüyorum.Zaten böyle bir yönetmeliği bilseydim yasal olan 2 yıllık tecil hakkımı kullanırdım.
Acaba mahkeme hakkımda nasıl bir sonuç verir?(Son söz hakimin sadece yorum istiyorum.) Ya da benim durumumda olan arkadaşlarımız var mı ? Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Hukuki.net te araştırma yaptım ama benim durumumda olan birine rastlayamadım.Şimdiden ilginize teşekkür ederim.Saygılarımla