-
Memurluk ve Sabıka Kaydı
2 yıldır bunu düşünmekten gerçekten bunalıma girmek üzereyim.Ben 25 yaşında okulumu ve askerliğimi bitireli 1.5 yıl olmuş biriyim.Bütün amacım kpss sınavından iyi bir puan alarak kurumlara girmeye çalışmak.2007 yılında yani son sınıfta okurken babam benim adıma işyeri açtı ve yine benim adıma çek aldı.Babamda benim vekaletim var.Daha sonra bir arkadaşına aldığı çekleri hatır çeki olarak verdi.İlk başta sorun yoktu ödeniyordu fakat daha sonraları çekler yazılmaya başladı.Ben okulda finallere girmeye çalışırken birden telefonum çalışıyor, Türkiye'nin 4 bir tarafından hiç tanımadığım kişiler beni arayıp çekin ödenip ödenmeyeceğini soruyorlardı.Tabi çeklerin bir çoğu ödenemedi.Babamın çekleri verdiği arkadaşı kaçtı karşılıksız çeklerle şu an biz uğraşıyoruz.Mart 2009'de asliye ceza mahkemesinin hakkımda ceza verildiğine ilişkin bir mahkeme ilanı geldi.
Bu mahkeme kararı acaba benim sicilimi etkiler mi? Kpss ve kurum sınavlarına hazırlanan biri olarak sınavı kazandığım taktirde sözünü ettiğim mahkeme kararı, karşılıksız çek keşide etme suçu olası memur adaylığımı etkiler mi?