-
Kıssadan hisse
HERKESE MERHABALAR VE MUTLU YILLAR
Herkesin yaşantısı ve önem verdiği şeyler farklılık gösterir. Karşımızdaki kişileri iyi tanıyıp önem sıralarını tespit edersek ilişkilerimiz daha güzel bir şekilde devam eder.
Olaylar karşısında insanların tepkileri farklılık gösterebilir. Bir insanın "hayatını karartan" bir olay başka biri için iyi bir başlangıç olabilir !..
Bu bağlamda,kıssadan hisse olması adına minik bir öyküyle örnek vermek istiyorum.
Yeni doğmuş bir grup sinek ormanda liderlerinden ders almaktadır. Dersin konusu sinekleri bekleyen tehlikeler ve bunlara karşı alınacak önlemlerdir.
Lider şöyle der; "Özellikle örümceklere dikkat etmeniz gerekir. Onlar bizim için çok tehlikelidir, çünkü yapmış oldukları ağları göremezsiniz". Yavru sinekler lideri dikkatli bir şekilde dinlerken ormanı sarsan gök gürültüsü gibi bir ses duyulur. Korku içindeki sinekler bu sesin nereden geldiğini merak ederler. Sinek lider gülerek cevap verir; "Merak etmeyin, bu bir aslan kükremesidir ve aslan denilen hayvan bizim için zararsızdır".:)
-
Cevap: Kıssadan hisse
Yaşlı bir bey, sabah erken evinden çıkmış, yolda ilerlerken, bir bisikletlinin çarpmasıyla yere yuvarlanmış ve hafif yaralanmış.
Sokaktan geçenler yaşlı beyi hemen en yakın sağlık birimine ulaştırmışlar.
Hemşireler, önce pansuman yapmışlar ve 'biraz beklemesini ve röntgen çekerek her hangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini' söylemişler.
Yaşlı bey huzursuz; "acelesi olduğunu, röntgen istemediğini" söylemiş. Hemşireler merakla acelesinin nedenini sormuşlar.
"Eşim huzur evinde kalıyor. Her sabah birlikte kahvaltı etmeye giderim, gecikmek istemiyorum" demiş.
"Eşinize haber iletir gecikeceğinizi söyleriz" deyince.
Yaşlı adam üzgün bir ifade ile "Ne yazık ki karım Alzheimer hastası hiç bir şey anlamıyor, hatta benim kim olduğumu dahi bilmiyor" demiş.
Hemşireler hayretle "Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor neden her gün onunla kahvaltı yapmak için koşuşturuyorsunuz?" diye sormuşlar.
Adam buruk bir sesle;
‘’ AMA BEN ONUN KİM OLDUĞUNU BİLİYORUM’’..