Cevap: Nafaka indirim davası
Karşı tarafla anlaşıp işi çözmeye çalışın.Sizce ne olmalı.
Konu ile ilgili avukat arkadaşlar yardımcı olurlarsa çokk sevineceğim,görüşlerinizi bekliyorum..
Ekonomik durumunuzdaki olumsuz değişiklikler sebebi ile nafakanın indirilmesi davası açabilirsiniz. Bahsettiğiniz sebepleri belirteceksiniz. Kazanma şansınız üzerine söylenebilecek bir şey yok. Yargılama yapılacaktır, takdir mahkemenin olacaktır.
Aycan hanım yanıtladığınız için teşekkür ederim.Benim bir sorum daha olucaktı,şu anki eşimin çalışıyor olmasını hakim göz önüne alır mı?yoksa sadece benim ekonomik durumum mu araştırılır?Teşekkür ederim.
Tarafların ekonomik durumu araştırılacaktır.
Alıntı:
zafersüle01 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi çalışmalar diliyorum..Ben 09.10.2008 tarihinde eski eşimle anlaşmalı olarak boşandım.Anlaşma protokolünce eski eşime 300 8 yaşındaki kızıma 800 olmak üzere toplam 1100 tl nafaka ödemeyi kabul ettim.Daha sonra ikinci evliliğimi yaptım ve şu an eşim bebek beklemekte,ayrıca eşim de çalışmakta.Şu anda maddi durumum kötüleşmiş durumda,kredi borcu ödüyorum zaten aldığım maaş 2200 tl yarısını nafaka için veriyorum geriye kalan para evin diğer ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor bile,eşim de başka borçları ödediği için tam anlamıyla destek sağlayamıyor malesef,anlaşıldığı üzere maddi durumumuz gittikçe kötüleşiyor .Her ay daha da eksiye giriyoruz,doğacak çocuğumun masrafları da eklenince iş iyice içinden çıkılmaz olucak.Bu nedenlerden dolayı nafaka indirim davası açmayı düşünüyorum kazanma şansım ne olur?Eşimin çalışıyor olması birşeyi değiştirir mi?Boşanma anlaşmalı gerçekleştiği nedeni ile zor olur diyorlar ama zaten saydığım nedenler yeterli değil mi?Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Sayın Zafer bey,birincisi anlaşmalı boşanmışsınız ve nafaka ödemeyi siz kabul etmişsiniz.Geçmiş olsun!Mahkeme sizin gelir düzeyinizi araştırıyor ama eski eşinizin çalışması (muhtemelen asgari ücret üzerinden bordro ediliyordur) nafakanın kesilmesini sağlamıyor,Yargıtayın 1991 kararı var.Eski eşiniz gerçekten çok yüksek maaş alıyor ise ve siz bunu gerçekten belgelendirerek ispatlayabilecekseniz(ssk prim belgeleri, mümkünse maaş bordrosu vb.) dava açın derim.Yoksa karşı tarafında dava(avukat) masraflarınıda siz ödersiniz.iyi düşünün derim...