Ev kirası için senet'e kefil oldum?
hocalarım
ben bilecik üniversitesinde okuyorum.
ev arkadaşımla geçen sene o tutmuştu ben gelmiştim üstüne bu senede ev sahibi geçen sene yarıda çıkanlar olduğu için herkese senet imzalattı
benim ev arkadaşı seneti 400 tl aylık 12 senet imzaladı bende 12 sine birden kefil olarak imza attım teker teker ve adımı yazdım sonrada kira sözleşmesine de imza attım
şimdi ev arkadaşımla aram kötü çıkmak istiyorum ama ben çıkarsam o ödemezse kirayı ev sahibi avukata veririm diyor
benim doğum 05.02.1990 yani bu senedi amzaladığım da 20 yaşındaydım
ben şimdi bu kefillikten nasıl kurtulurum yada evden çıkarsam mahkemelik olursak ve ev sahibi kazanırsa beni bulurmu bu kefillikten dolayı?
çok acil cevaplarınızı bekliyorum ilgilenen abilerime çok teşekkür ederim....
Cevap: Ev kirası için senet'e kefil oldum?
İmza geçerli.Seni bulursa senden ne alacak.Öğrenciden alacağı ne olaki.Mal varlığın mı var,eşyan mı var.Maaşın mı var.Gariban öğrenciden alacağı ne var.
Sana takip yaptığında eline ulaştığında , öğrenci olduğunu hiçbir mal varlığının olmadığını ,oturduğun adresi ver.GELSİNDE HACİZ YAPSINLAR
Kira sözleşmesinde kira bedellerine ilişkin senet verdiğinize ilişkin bir kayıt var mı?
kira sözleşmesinde miktar var ama senetle ilgili bi ibare yok...
yaşım 20 babamı etkilermi babamın mal varlığı ii ama konuşmuyoruz o yüzden ona bulaşmadan halletmek istiyorum....