İşten Çıkartılalı 45 Gün Oldu İşsizlik Maaşı Alabilir miyim?
merhabalar, başlıkta yazdığım gibi 1.045 gündür kesintisiz sigortalı olarak çalıştığım işyerinden geçen ayın 19 unda ayrıldım. bazı sebeplerden araştırmayı anca yapabildim, bazı sitelerde en geç 30 gün içerisinde işsizlik maaşı için işten çıkartılma belgesi ile başvuru yapılması gerektiği yazıyor, fakat benim için bu süre uzadı şuan 45 gün oldu, yinede başvuru yapabilir miyim? yada sigortalı olarak 3 ay bi yerde gözükürsem bu kanundan nası yararlanabilirim? teşekkürler ...
Cevap: İşten Çıkartılalı 45 Gün Oldu İşsizlik Maaşı Alabilir miyim?
Başvuruda geçirdiğiniz süre, işsizlik ödeneğinden yaralanmak için hak kazandığınız süreden düşülecektir.Belgelerinizle birlikte kuruma başvurduğunuzda gerekli açıklama yapılacaktır.
teşekkürler bi sorum daha var, başvuruyu işten ayrılma bildirisi ile benim yapmam mı gerekiyor yoksa bunu iş veren mi yapması gerekiyor, işten ayrılma bildirisinde şu madde yer alıyor
İşverenler, hizmet akdi sona ermiş olan sigortalılar hakkında üç nüsha İşten Ayrılma Bildirgesini tam ve eksiksiz olarak düzenleyip, 15 gün içinde, bir nüshasını Türkiye İş Kurumu’nun ilgili ünitesine vermek, bir nüshasını sigortalı işsize vermek ve bir nüshasını da işyerinde saklamakla yükümlüdürler.
fakat çoğu yerde hep işten çıkarılan kişiler "başvuruyu ben yapıcam" demiş bu yüzden ikimde kaldım iyi günler
Başvuruyu işverenin verdiği evrakla siz yapacaksınız.Ayrıca işverende belgenin bir nüshasını kendisi kuruma gönderecek.