Sözleşmesi olmayan kredi kartı borcu?
Slm
1997 yılından beri kullanılan kredi kartım var. Asgari tutar ödeye ödeye
şu an itibariyle ödeyemeyeceyim bir limite geldi. (Aynı bankanın iki ayrı numaralı iki kredi kartı toplam limit 21300,00 TL) kredi kartının birini banka kendi gönderdi ve sözleşmesi yok. diyerinin sözleşmesi ise eski ve son çıkan kredi kartları yasasına uygun değil. Banka müdürü son görüşmemizde katlanmış şekilde bir şey imzalamamı istedi, açıp baktığımda çok sayfalı bir bankacılık hizmet sözleşmesi olduğunu gördüm. bazı sayfalarıda boştu. ben evde inceleyeyim diyince hemen üzerine örnektir yazdı verdi ve hatalı basım olduğunu söyledi.
hesabımı son olarak internetten kontrol ettiğimde mevcut kredi kartınız yoktur yazıyor bunun yerine kredili mevduat hesabım eksi 30000,00 TL görünüyor.
bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim.
Bankanın takip ettiği yol ne olabilir.
Mart 2009 ayından bu güne kadar kredi kartlarına ödeme yapamadım, ancak aynı bankanın tüketici kredisi taksidi olan 650,00 TL yi düzenli ödemekteyim. Maaşımda da 3 adet icra var.
izlemem gereken usuller nelerdir. Lütfen borcumun oluşumu vs. konularında değilde izlemem gereken usuller hakkında yorum yapınız.Teşekkür ederim.
Cevap: Sözleşmesi olmayan kredi kartı borcu?
Borcu bütün olarak kapatma yollarını arayın.Yoksa bu yüksek faizlerle borcunuz katlanır.
Tüm borçunuz için devlet bankasından kredi alıp ,hepsini kapatın.
Kredi kartlarını da çöpe atın.
Bunun başka yolu yok.
Bunun adı sömürüdür.
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Borcu bütün olarak kapatma yollarını arayın.Yoksa bu yüksek faizlerle borcunuz katlanır.
Tüm borçunuz için devlet bankasından kredi alıp ,hepsini kapatın.
Kredi kartlarını da çöpe atın.
Bunun başka yolu yok.
Bunun adı sömürüdür.
Sayın 9. köy
maaşımda 3 tane haciz var diyor
kart borcundan dolayı kara listeye alınmıştır bu durumda hangi devlet bankası kredi verecek. Sizde bilirsiniz bankacılar düşene toparlanması için fırsat vermez aksine bi kepce toprak atarlar yani borcu yeni borçla kapatma ihtimali yok gibi.
Ancak bankada bir usülsüzlük var gibi yeni sözleşme imzalatmaya çalışması kartı kapatıp borcu kredili mevduat hesabına çevirmesi bir garip.
Bence uzman bir avukattan profesyonel yardım alarak bu işi bi inceletin
saygılar
Uçucu durumu anladığınız için teşekkürler.
Profesyonel yardım alacak ücreti ödeme gücüm şu anda yok zaten.
Kimisi banka bu kadar beklemezdi, sözleşmeni bulamıyorlardır vs. diyor.
Ne yapacağımı şaşırdım.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Banka gecikmeli kredi kartının takibe düşmemesi için size kmh hesabı tanımlamış ve borcu buradan ödemiş olabilir. Kredi kartınıza ödeme yapılmış ve borcunuz kredi kartınızdan kmh hesabına aktarılmış yani borcunuzun adı değiştirilmiş olabilir. Bu sayede 3 dönem gecikmiş olan borcunuzun gecikmiş gün sayısını sıfırlamış, zaman kazanmış olursunuz.
Bu borç artık ödemekle bitmez ne yazıkki o faize eski tabirle yürek dayanmaz hoş artık ev eşyasınıda haciz yapmıyorlar yada yapıp yedi emin bırakıyorlar aynı durum benim arkadaşımın başına geldi onada 15 yıl önce aldıgı kart icralık oldu hoş onun kart limiti 37000 tl sözleşme imzalatmak istemişler sözleşme eski yeni diye ayrılmaz ayrılsaydı her yıl sözleşme imzalatırdılar tek nedeni sözlemeyi bulamıyorlardır bulamazlarsa davada açamazlar bundan dolayı sözleşmeyi bulasıya kadar kmhk hesabı tanımlamışlar bence sıkmayın canınızı siz 9000000 1 kişi olmuşsunuz 70 milyona ne kaldıki :'(heralde sonunda devlet ödeyecek bu borçları :) yada bankalar milyar dolarlık karlarını biraz az açıklayacak bu yıl gibi görünüyorum tabiki kendi fikirlerime göre
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Lakin hukuksal olarak benim yapabileceğim bir şey varmı?
Yoksa bankanın tavrını yada icra tebligatınımı bekliyeyim. Kredi kartlarına 9 aydır ödeme yapamadım.
22000 TL limitli kart borcu KMH hesabında 30000 TL olarak duruyor. 3 aydır
internet şubesinden bakıyorum aylık faiz falan işlemiyor. ATM den yaptığım 20 - 30 TL gibi kısmi ödemelerin bazıları hesaba geçmiş şu anda borç 29930 TL görünüyor.
internet şubesinden finansal durumumu sorgulayınca ekranda bu KMH borcu görünmüyor. kredi kartımı sorgulayıncada sistemde kredi kartınız bulunmamaktadır yazısı çıkıyor. Ne yapmam gerektiğine birtürlü karar veremedim. Moral verici yanıtlar tekrar teşekkür ederim.
Sonunda ilamsız takipte ödeme emri geldi.
tarih 09.02.2010
bu tebligatta herhangi bir ek yok
ne bir sözleşme örneği ne bir evrak vs hiçbirşey yok
sadece borcun sebebinde 03.12.2009 29.128,20 TL 1 adet ASIL ALACAK BANKACILIK HİZMETLERİ SÖZLEŞMESİ/KREDİ KARTI SÖZLEŞMESİ, KREDİ KARTI HESABI,10.08.2009 TARİHLİ İHTARNAME,BANKA KAYITLARI
tüm yazan bu
5 günüm var toplam borç tutarı
29.128,20 TL Asıl alacak
2.150,48 TL İşlemiş faiz
107,52 TL %5,00 BSMV
-------------------
31.386,20 TL Alacağın fazlaya ilişkin haklarımız vs.
Takip çıkışı.....31.386,20 TL
ilk masraf....... 11,33 TL
Vek. ücreti.... 3.652,48 TL
Toplam 35.050,01 TL
yapabileceğim en iyi şey ve en kötü şey ne olabilir?
dediğim gibi 5 günüm var.
sorunumu çözebileceğim görüşlerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim.
Konuyu okuyan çok ama, maalesef yanıt oldukça az.
gelen tebligata yetkisiz yerden icra takibi ile işlemiş, işleyecek faiz oranlarına ve asıl borca itiraz ederek ilgili dosyaya gönderdim.
sonuç henüz gelmedi. bekliyorum.
Alıntı:
yucecanze rumuzlu üyeden alıntı
Konuyu okuyan çok ama, maalesef yanıt oldukça az.
gelen tebligata yetkisiz yerden icra takibi ile işlemiş, işleyecek faiz oranlarına ve asıl borca itiraz ederek ilgili dosyaya gönderdim.
sonuç henüz gelmedi. bekliyorum.
İtirazın neticesinde başlayan takip durur. Bu durumda alacaklı banka vekili ya icra mahkemesinden itirazın kaldırılması,ya da genel mahkemede itirazın reddi davası açacaktır. Ayrıca yetkiye yaptığınız itiraz icra mahkemesince öncelikli olarak incelenecektir. Fakat sözleşmesi olmayan diğer kartınız üzerine lehinize olabilecek şeyler olduğu konusunda ümitvar olmamalısınız. Bilmelisiniz ki sözleşmeler her zaman yazılı olmayabilir. Bahse konu kredi kartınızla yaptığınız harcamaları en iyi siz biliyorsunuz. Keza aynı harcamalar için size her ay detaylı ekstre de gönderiliyordu değil mi? İşte bunlar bile kuvvetle muhtemel,banka ile aranızda bir borç alacak ilişkisinin kanıtı sayılabilir.