Yaş tashihi kararına temyiz talebi
Bulunduğum yerde bir yaş tashihi davasında yerel mahkemenin tashihe dair davacının lehine verdiği karara karşı davalı nufus müdürü, vekaleten nufus memuru aracılığıyla yargıtaya gönderilmek üzere temyiz talebi dilekçesi vermiş. Ben asliye hukuk mahkemesinden tebliğ edilen gerekçeli karar metnini ve daha sonra tebliğ edilen temyiz talebi dilekçesini okudum. Davalıyı tanıyan ve dava sürecini belgeleriyle vakıf olan biriyim ve doğum tutanağı bulunmayan, hastane raporuyla düzeltilmesi gereken yaşın ispatlandığı, ayrıca tanıklarla da olayın kanıtlandığı gerekçeli kararda da belirtilmiş olan nasiyeyi hali tashihe uygun olarak tespit edilmiş 2 yaş küçük yazıldığından yaşın 2 yaş büyültülerek tashihine karar verilmiş bir dava. Benim bildiğim kadarıyla yargılama usulüne aykırı bir durum tespit edilirse temyiz yoluna gidilebir diye düşünüyorum. Temyiz nedeni olarakta dilekçede sadece verilen karar yazılmış. Sanki bana " Ben kararın yanlış olduğunu kanıtlayamıyorum hiç bir ispatım da yok ( ki tüm deliller ve tanıklar davacının lehine) ama yanlış olduğuna inanıyorum canım öyle istedi " gibisine temyiz yoluna gidilmiş gibi geldi ve sadece davacıyı boş yere bekletmekten başka bir işe yaramayan bir durum gibi geldi. Tabi bu baştan da dediğim gibi benim bildiklerime göre. Bu yüzden konuyu foruma açmak istedim mutlaka bilmediklerim vardır. Nufus müdürünün temyiz yolu açıktır orda bir sorun yok ama usule uygun, tersi bir ispat ,belge olmadan sırf temyiz talep etmek için üstelikte tashih davası gibi bir dava için sizce benim bilmediğim bir nedenden dolayımı temyiz yoluna gidilmiştir. Anlattıklarıma göre yargıtayın bu konudaki kararı büyük ihtimalle ne olabilir?
Cevap: Yaş tashihi kararına temyiz talebi
dava ile ilgili bir ayrıntı daha dikkatimi çekti bunu da sizinle paylaşmak istedim
Karar tarihi 16/09/2009 temyiz talebi dilekçesinin tarihi 15/10/2009
Bu durumda 15 günlük süre aşılmış olmuyor mu?