Cevap: Fotokopi Diploma Sureti
Değerli avukat arkadaşlarımızdan bu konuyla ilgili görüş bildirmelerini rica ediyorum lütfen.
Konuya hakim olan avukat arkadaşlar, lütfen bilgi paylaşımında bulunur musunuz? Konulara inceledim baya ama tam olarak net bi cevaba ulaşamdım? Bazı yerlerde aslı olmadığı sürece, fotokopi nin delil olarak kullanılamayacağı ve aldatma yeteneğinin olmadığı, bilirkişi incelemesi yapılamayacağı bilgisi yer alıyor. Bu konuda net bilgi verebilcek birileri var mı acaba?
2 gündür bi yalvarmadığım kaldı yahu... 70 kişi okumuş ama kimsenin hiç bi fikri yok! Hiç kimse mi böyle bir konu hakkında bilgiye sahip değil acaba merak ediyorum!! Bi cevap versin Allah rızası için ya!
Herşeyden önce biz buraya ne yazsak dosya içeriğini bilmediğimizden faraziye konuşmuş oluruz. Hangi maddelerden yargılanıyorsunuz ya da yargılanacaksınız, iddianame içeriği nedir ? Buna mukabil; hükmün hapis cezası olması ihtimali yüksek olduğunu düşündüğüm bir dava, her durumda avukat tutmanızı öneririm zira biz buradan ne kadar yönlendirirsek yönlendirelim, duruşmaya bizimle girmeyeceksiniz ki. Avukat tutun. Hafife almamanız gerekir böyle bir durumu.
Dosyanın durumunu uyap.gov.tr adresinden Tc kimlik numarası girerek öğrenebilirsiniz.
Yalnız anlamadığım bişey var onu netleştirmeye çalışıyorum. Daha henüz dava açılmadı ve iddianameyi de bilmiyorum ama olay yukarıda bahsettiğim şeklidedir ve hiç bir şeklide Asıl belge yoktur ve konu olan fotokopi belgelerde de herhangi bir noter onayı falan yoktur. sadece fotokopi. Araştırmalarım neticesinde fotokopi delil olarak kabul edilmediğinden ve bilirkişi incelemesi yapılamayacağından dolayı içine düştüğüm tereddüt.. Konu olan fotokopilerin aslının olmaması ve hiç bir şeklide noter onayının olması bişey değiştirmez mi demek istiyosunuz onu anlamadım? Bu konuda bilgi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Herşeyden önce biz buraya ne yazsak dosya içeriğini bilmediğimizden faraziye konuşmuş oluruz. Hangi maddelerden yargılanıyorsunuz ya da yargılanacaksınız, iddianame içeriği nedir ? Buna mukabil; hükmün hapis cezası olması ihtimali yüksek olduğunu düşündüğüm bir dava, her durumda avukat tutmanızı öneririm zira biz buradan ne kadar yönlendirirsek yönlendirelim, duruşmaya bizimle girmeyeceksiniz ki. Avukat tutun. Hafife almamanız gerekir böyle bir durumu.
Dosyanın durumunu uyap.gov.tr adresinden Tc kimlik numarası girerek öğrenebilirsiniz.
bahsettiğiniz siteye girdim fakat net olarak bulamadım nerden sorgulama yapabileceğimi. daha detaylı bilgi verebilirmisiniz?
https://vatandas.uyap.gov.tr/bilmece...=20&gonder.y=8
Bu linke tıklayın. Güvenlik kodunu girin. Dosya hangi il-ilçede ve mahkemedeyse onu tıkladıktan sonra tc kimlik numaranızı girin. Dosya durumunu görebilirsiniz.
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım site de sorun var.Bu sitenin Güvenlik sertifası nedeni ile bağlantı kurulamıyor diye uyaı veriyor ve açılmıyor.
Onun haricinde İlk yaptığınız yoruma istinaden, o konu hakkında detaylı bilgi almam mümkünmüdür acaba?
Belgenin fotokopi ve onaysız olması ve aslının olmamasının herhangi bir durumu yokmudur acaba?
Nette yaptığım araştırmalar neticesinde bu tarz durumlarda takipsizlik kararı verilen davalara fazlasıyla rastladım belgenin onaysız ve aslı olmadığı için ifa kabiliyetinin olmadığı ve bu yüzden değerlendirilemeyeceğine dair. Sizin görüşleriniz nedir bu konuda acaba?
Alıntı:
qaz rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım site de sorun var.Bu sitenin Güvenlik sertifası nedeni ile bağlantı kurulamıyor diye uyaı veriyor ve açılmıyor.
Onun haricinde İlk yaptığınız yoruma istinaden, o konu hakkında detaylı bilgi almam mümkünmüdür acaba?
Belgenin fotokopi ve onaysız olması ve aslının olmamasının herhangi bir durumu yokmudur acaba?
Nette yaptığım araştırmalar neticesinde bu tarz durumlarda takipsizlik kararı verilen davalara fazlasıyla rastladım belgenin onaysız ve aslı olmadığı için ifa kabiliyetinin olmadığı ve bu yüzden değerlendirilemeyeceğine dair. Sizin görüşleriniz nedir bu konuda acaba?
Sahtecilik suçunun teşkili için belgenin resmi belge olması şart değildir. Buna binaen, belgede yaptığınız tahrifatın size geri dönüşünün olmayacağını ya da davayı kayıpsız atlatacağınızı düşünmeniz hata olur. Bu benim kişisel görüşüm, herşey hakimin takdirine ve delilin durumuna bağlıdır.