İhbar süresinden önce çıkarıldık
Biz çalıştığımız şirkette 4 arkadaşımız ile birlikte 10 gün önce yeni bir iş bulduğumuz için istifa ettik. istifayı verdikten 2 gün sonra hepimizi işten çıkardılar. ve bizde ne olduğunu anlamadan evraklara imza attık. bu kağıtları imzalamazsanız 14 günlük çalışma parasınıda alamazsınız dediler. bu imzalar üzerine bize 14 günlük çalışma parası ve kalan izin paramızı verdiler. ben 4 yıldır çalışıyordum ve bildiğim kadarı ile 52 gün ihbar sürem olması gerekiyordu. bize zorla imza attırdıkları için hiç bir hak talep edebiliyormuyuz acaba? bunu yapan şirket holding bünyesinde çalışan bir firma. diğer 3 arkadaşımda benim gibi madur durumda kaldı. evrakları imzalamakla çok büyük bir hata yaptığımızı düşünüyorum ama bu durum ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. saygılarımla.
Cevap: İhbar süresinden önce çıkarıldık
İstifa bildiriminizde ihbar süresine uyacağınızı veya ayrılma tarihinizi belirtmişmiydiniz?
hayır sanmıyorum ama klasik bir istifa kağıdı verdik. şu tarihte başladığım görevime bugün itibarı ile son veriyorum içerikli olarak doldurduk. bize ilk etapta 4 yılı yakın çalışma durumu olduğu için 52 gün olduğu söylendi. aradan iki gün geçince işinize bugün son verildi dendi. insan kaynaklarına bunu sorduğumuzda işveren kendi haklarınından feragat etti ve bu sebeple ihbar parasını alamazsınız dendi. bizde o günkü ruh hali ile olayın farkına geç vardık. istifa kağıdında 11.07.2006 tarihinde başladığım görevime 11.12.2009 tarihinde son veriyorum diye bir yazı var sadece.biz 14.12.2009 tarihinde işverenin isteği üzerine çıkarılmış olduk.
Bugün itibariyle ayrılıyorum yazdığınız dilekçeniz işverene ulaştığında , işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.İşveren ihbar tazminatı hakkını kullanmak istememiş ve sizin isteğinize uygun olarak hemen ayrılmanızı onaylamış.
Bu durumda çalışma ücretleri ve kullanılmamış izin ücretlerinizden fazlasına zaten hak kazanamıyorsunuz istifa ettiğiniz için.
En büyük kazancınız, ihbar sürenize $karşılık gelen ihbar tazminatını ödemekten kurtulmuş olmanızdır.