Bozulan Philips Fax Makinası Ve Garanti Sorunu
Merhabalar...
Öztelkum'a ait olan Phılıps marka Fa makınasını aldım ancak kullanmak nasıp olmadan bozuldu. Hemen Garantı belgesınde En yakın Garanti şubesı olarak ERZURUM gosterıldı,gittim Erzurum'a... ''Efendım Bizim Onlarla Hiç bi anlaşmamız yok diyerek geri dönderdıler beni'' Ardından aradım İst. ÖztelKumu. UPS kargo ile alıcı ödemelı buraya gonderdın dediler. UPS KARGO'ya gitmek için yola Çıktım saat 17:40 idi .. UPS kargo Kapatılmış. Yurtiçikargo İle gonderdım. Şimdide O kargoyu almıyorlarmış Alıcı ödemelı oldugu için... Yapman gereken nedir ? Tüketici Haklarına Başvurmalımıyım ?
Cevap: Bozulan Philips Fax Makinası Ve Garanti Sorunu
Ne bozukluğu varmış, Hiç mi çalışmıyor.?Ne zaman aldınız ne zaman bozuldu?Kullanımla alakalı sizden kaynaklı bir bozulmamı? Makina şu an nerde?Malı nerden aldınız nerede oturuyorsunuz?
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Ne bozukluğu varmış, Hiç mi çalışmıyor.?Ne zaman aldınız ne zaman bozuldu?Kullanımla alakalı sizden kaynaklı bir bozulmamı? Makina şu an nerde?Malı nerden aldınız nerede oturuyorsunuz?
Hiç kullanmadan bozuLdu.. 1 adet fax alamadım ve gonderemedım... Şu an ist Kargoda beKlıyor. Erzurumdan aldım,Erzincanda oturuyorum
Belki ayarları yanlış yapmışsındır.İyice kontrol edip,bir bilene danışsaydın.
Tüketici kanunu gereğince ayıplı mal ise bunu geri iade etmek hakkın olduğu gibi,tamir veya yenisiyle de değiştirebilirsin.Bu haklar seçimliktir.Aldığın firma faturayı kesen de sorumludur.
İmkanınız varsa kargoyu geri alın ve ücretini yatırarak tekrar gönderin.(Belgeleri muhavaza edin,hepsini daha sonra tahsil edeceksiniz).Daha sonra firmadan masrafları talep edin.Talebinizi ve firmanın yanıtını belgeleyip öncelikle il hakem heyetine müracat edin.(Bu arada firmalarla temas kurabilmenin en kolay yolu şikayet var .com a yazmak) Öncelikle yapılması gerekenler bunlar.Daha sonrası ile ilgili olarak bilgi verirseniz durumu tekrar değerlendiririz.