Ceza infazı-indirim-ve bir soru daha
Merhaba,
Öncelikle böyle bir site aracılığı ile yaptığınız yardım ve paylaştığınız bilgi için teşekkür ederim.
İlk olarak daha somut olan sorumu sormak istiyorum; taksirle yaralama suçundan (trafik kazası) 1 ay 15 gün hapis cezası aldım. (Aslında 6 ay aldım ancak kusur oranım 2/8 olduğu için 45 güne indirildi) herhangi bir indirim, ertleme, para cezasına çevrilme gibi bir durum yok, cezam 45 gün.
Sorum ise şu; bu kesinleşen ceza, tam olarak yatacağım süremidir yoksa cezaevinde iyi hal indirimi ya da kanunda farklı bir indirim var mı? (Örneğin; ceza 45 gün 1/3 indirim var gibi)
Daha net olmayan sorum ise şu;
Lütfen burada yazaklarımı tamamen doğru kabul ederek cevap veriniz, biliyorum ki bahsedeceğim konu biraz subjektif/ispatlaması zor-imkansız.
Davam ile ilgili olarak,
2/8 kusurlu taksirle yaralama (trafik kazası) ve bunun neticesinde aldığım 45 gün hapis cezası var. Sebep olarak da duruşmadaki hal ve tavırlarımın olumsuz olduğu yazılmış.
Ben kaza sonrası, gene kendi aracımla mağdureyi en yakın özel hastaneye götürerek tedavilerini başlattım, ilgili hastane masraflarını ödedim, ölümlü bir kaza değildi (ve mağdure halen hayatta) tüm duruşmalara katıldım, her zaman için traşlı, takım elbiseli, ellerim önümde bağlı, hiç bir saygısızlığım olmadan, sadece sorulan sorulara cevap verdim. Geneliinde zaten söylediğim cümleler "pişmanım, üzgünüm, savunmamı yazılı olarak yaptım" dı.
Pişmanlığımı yazılı olarak savunmalarımda da belirttim.
Bunların dışında, daha önce bir mahkumiyetim, sabıka kaydım da bulunmuyor.
Tüm bunların sonucunda takdir edilen ceza malumunuz ancak başka davalara baktığımda benzer suçlar için benzer cezalar alınmamış, genellikle erteleme yada paraya çevrilme şeklinde inisiyatif kullanılmış.
Yatacağım hapis cezası ise sosyal çevrem ve işim açısından durumumu sarsacaktır, haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Bu konuda ne yapabilirim?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Ferhat.
Cevap: ceza infazı-indirim-ve bir soru daha
Süreyi kaçırmadan temyiz et.7 günlük süresi var.
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Süreyi kaçırmadan temyiz et.7 günlük süresi var.
Afedersiniz, eksik bilgi aktarmışım. Zaten şu an temyizde onanmış durumda ama bana tebliğ gelmedi, internetten kontrol ettim ONAMA yazıyor.
Avukatın yokmuydu?
2/3 ünü yatarsın
Alıntı:
9.Köy rumuzlu üyeden alıntı
Avukatın yokmuydu?
2/3 ünü yatarsın
Vardı, zaten hukuksal tüm yolları denedik, savunmamız, itiraz dilekçelerimiz vs. hepsi yapıldı.
Bilgi için teşekkürler. bu durumda karardaki 45 gün yerine 30 gün yatarım var anladığım kadarıyla.
Teşekkürler.
Cevap: Ceza infazı-indirim-ve bir soru daha
45 gün hapisş cezasının yatarı 3\2 yani 30 gündür tabii iyi halli olup, herhangi bir disiplin cezası almazsanız
Uzun bir aradan tekrar merhaba.
Gittim cezamı çektim geldim. Suç, 2003 yılında işlendiği için yatarı 1/2 idi yani 22 gün kadar, ancak verdiğim dilekçe ile sadece geceleri yatıp gündüzleri dışarıda olmak istediğimi belirttim, kabul edildi. Sonradan öğrendim ki bu şekildeki infazlarda, infaz indirimi ortadan kalkıyormuş :D bende 45 gün (aslında gece) yattım.
Neyse, geçti bitti. Yardımlarınız için teşekkürler.
Uzun bir aradan tekrar merhaba.
Gittim cezamı çektim geldim. Suç, 2003 yılında işlendiği için yatarı 1/2 idi yani 22 gün kadar, ancak verdiğim dilekçe ile sadece geceleri yatıp gündüzleri dışarıda olmak istediğimi belirttim, kabul edildi. Sonradan öğrendim ki bu şekildeki infazlarda, infaz indirimi ortadan kalkıyormuş :D bende 45 gün (aslında gece) yattım.
Neyse, geçti bitti. Yardımlarınız için teşekkürler.
Alıntı:
RuTH rumuzlu üyeden alıntı
45 gün hapisş cezasının yatarı 3\2 yani 30 gündür tabii iyi halli olup, herhangi bir disiplin cezası almazsanız
45 gün hapsin 3/2'si 67 gün eder:)