2000 YILI kredi kartı borçları
Selamlar benim 2000 yılından kalma kredi kartı borçlarım var 3 bankaya ben bunları ödemek istiyorum. elimde hiç bir bilgi yok acaba bankaların müşteri hizmetlerini arasam bilgi alabilirmiyim?
ikinci sorum ödedikten sonra acaba kara isteden çıkarmıyım sicil affı diye birşey varmış tekrar bankalarla çalışabilirmiyim mesela dükkanıma pos makinası alabilirmiyim kredi kartı alabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim...
Cevap: 2000 YILI kredi kartı borçları
Alıntı:
razymol rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar benim 2000 yılından kalma kredi kartı borçlarım var 3 bankaya ben bunları ödemek istiyorum. elimde hiç bir bilgi yok acaba bankaların müşteri hizmetlerini arasam bilgi alabilirmiyim?
ikinci sorum ödedikten sonra acaba kara isteden çıkarmıyım sicil affı diye birşey varmış tekrar bankalarla çalışabilirmiyim mesela dükkanıma pos makinası alabilirmiyim kredi kartı alabilirmiyim bilgi verirseniz sevinirim...
Hakkkınızda icra işlemi yapılmadı mı hiç?
evet hacize gelindi ama adresim boştu sonraa dosyalar düştü aciz vesikası falan alındı
Alıntı:
evet hacize gelindi ama adresim boştu sonraa dosyalar düştü aciz vesikası falan alındı
Kredi kullandığınız bankaların ilgili hukuk servisine başvurabilirsiniz.
merhaba
Eğer borcunu ödemek istiyorsan banka şubesine gidip bilgi alabilirsin.Tahminime göre borç 2000 yılından olduğu için bankalar bu borcu tahsil etsin diye başka firmaya satıyorlar.eğer satıldıysa banka yetkilisi size bilgi verir.Şimdi firma ismini vermeyim.
2.soruna gelince post cihazı için banka yetkilileriyle görüşmeni tavsiye ederim.
Alıntı:
dasti45 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
Eğer borcunu ödemek istiyorsan banka şubesine gidip bilgi alabilirsin.Tahminime göre borç 2000 yılından olduğu için bankalar bu borcu tahsil etsin diye başka firmaya satıyorlar.eğer satıldıysa banka yetkilisi size bilgi verir.Şimdi firma ismini vermeyim.
2.soruna gelince post cihazı için banka yetkilileriyle görüşmeni tavsiye ederim.
teşk ederim peki bu sicil affı nedir kredi kartı alabilirmiyim yani?
Alıntı:
teşk ederim peki bu sicil affı nedir kredi kartı alabilirmiyim yani?
Kamuoyunda "sicil affı" olarak bilinen, ödenmeyen kredi borçlarıyla ilgili kayıt temizliği yasası dün Meclis’te kabul edildi.
Yasayla, geçmişte kredi ödemesini aksatan kişiler ve şirketlerin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin kayıtları, borçlarını 6 ay içinde ödemeleri veya yeni bir takvime bağlamaları şartıyla Merkez Bankası’ndan silinecek. Bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve tüketici finansman şirketlerince yapılacak kredilendirme, çek karnesi verilmesi ve diğer işlemlerde silinmiş kayıtlar dikkate alınmayacak. Yeni yasa, Mart 2004’ten itibaren 2008’in ilk altı ayını da kapsayacak şekilde 5 yıl 3 aylık dönem için sicil temizliği getirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sicil affının dışında esnaf ve sanatkarla ilgili eylem planı hazırlandığını, mali güçlerin artırılması ve hukuki mevzuat konularında düzenlemeye gidileceğini söyledi. Türkiye’de kredi kartı sayısının 42 milyon olduğunu belirten Çağlayan, herkesin cebinde 3-4 kredi kartı bulunduğundan dolayı en fazla aktif olan kredi kartı sayısı yüzde 35 olduğunu vurguladı.
yani buna göre şuan 2000 yılından kalma borçlarımı kapatsam bile kredi ve kartı alamam?
Alıntı:
yani buna göre şuan 2000 yılından kalma borçlarımı kapatsam bile kredi ve kartı alamam?
Evet. Yeni kredi kartı veya kredi kesinlikle alamazsınız.