Boşanma Davasından ve Taleplerden Feragat Etme
Öncelikle Merhabalar.
Eşim şiddetli geçimsizliği öne sürerek boşanma davası açtı (evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni) ve beni işlemediğim fiillerden dolayı suçladı (ispatı mümkün olmayan) ve bende haysiyetime dokunduğu için 15 gün sonra tazminat, velayet ve nafaka davası açtım. 1. mahkemede duruşma olmadı mahkeme davamı kabul etti, sonra eşimin açtığı davanın mahkeme günü geldi ve her ikimizde duruşma günü mahkemeye girdik ancak eşim açmış olduğu boşanma davasında hem mahkemeye dilekçe yazarak hemde duruşmada hakime sözlü olarak bunu söylerek davasından vazgeçti. Bu hususta bir kaç sorum olacak. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1- Eşim açmış olduğu davasını geri çekerek haksız duruma düşmüş oldumu.
2- Çocuğumuz şuan benimle birlikte ve ayrıldığımız günden beri benle yaşamaktadır. Eşim ise çocuğumuzun velayateni açmış olduğu davada bile talep etmemişti ki, ileriki günlerde velayet davası açarsa çocuğumu alma ihtimali % kaçtır.
3- Ben eşimin davasını geri aldığı duruşmada, kendi açtığım davamı devam ettirdim ve boşanmak istediğimi ve taleplerimin yerine getirilmesini yineledim. Ancak ben davamdan vazgeçmediğimden dolayı eşim boşanma davasından feragat ettiği için tekrar bana boşanma davası açabilirmi. Açmak isterse tekrar dava açması için belli bir yasal sürenin geçmesi gerekiyormu?
Cevap: Boşanma Davasından ve Taleplerden Feragat Etme
Sorularıma cevaplayacak biri yokmu gerçekten.
Arkadaşlar çok zor bir sorumu sordum yoksa basit bir boşanma davası olarak görülüp cevaba tenezzül mü yok, bu forumda 1 haftada 2 soru sordum tek bir cevap alamadım ve üzüldüm.
Sorunuz anlaşılır değil, anlamak için profilinize girip tüm iletilerinizi okumak zorunda kaldım.
Boşanma davasından ve bu davadaki taleplerinden feragat ettiyse eşiniz aynı gerekçelerle dava açamaz. Feragat ile haksız duruma düşmez ama isnat ettiği suçlamaları affetmiş sayılır.
Velayet için ileride dava açabilir, ancak başta velayete talip olmaması sizin lehinize sayılabilir.
Çok Teşekkür ederim Avukat bey ilgi ve alakanıza, sadece bir sorum yanıtsız kalmış müsait bir zamanınızda cevaplayabilirseniz sevinirim. Sorum şu boşanma davasından feragat ettikten sonra tekrardan boşanma davası açabilmesi için birleşmemiz mi gerekir yada yasal bir sürenin geçmesimi beklenir.
Alıntı:
feragat ettikten sonra tekrardan boşanma davası açabilmesi için birleşmemiz mi gerekir yada yasal bir sürenin geçmesimi beklenir.
Her iki sorunun cevabı da HAYIR.
Avukat hanım HAYIR cevabıyla öyle bir cevap verdinizki sanki davayı kaybetmişim hissine kapıldım, ancak adalete güveniyorum, her zaman mağdur durumda olan kadınlar olmuyo.