-
Miras reddi
Ailemin tek çocuğuyum. Babam yok.Annemle beraber yaşamaktayım. Pek bir akrabamız da yok. Kısa bir süre önce iflas ettiğimden dolayı hem bir kısım ssk bağkur borcum var, hem de çeklerimden, senetlerimden vb. konulardan borclarım var. Alacaklılar alacaklarını tahsil için 1e 5 ekliyorlar ve üstüme geliyorlar. Annem yaşlandı ve geçmişinden kalma bazı rahatsızlıkları da var. Geçenlerde bana bir şey olursa sen ne yapacaksın oğlum bu 2 ev de yok pahasına icra haciz gider sokaklarda kalırsın dedi. Bu nedenle evleri başka bir arkadaşına miras bırakmasını ve beni de mirasından mahrum bırakmasını düşündük. Bu sayede yok pahasına malımız mülkümüz icralara hacizlere gitmemiş olacak. Ancak yasal olarak sanıyorum tamamını oğlu varken başka birine bırakma şansı yok. Araştırdığımız kadarı ile beni haklı bir sebepten dolayı mirasından mahrum bırakmak için yasal karar çıkartması gerekiyor. Bunu ypar ve başkasına miras bırakırsa o zaman benim de bir itirazım olmazsa. Malının tamamından beni mahrum bırakabilir. Dolayısıyla da alacaklıları. Bu konuda izlememiz gereken yol, prosedür nedir. Sn hukukçularımız yardımcı olabilirse çok seviniriz, saygılar...
-
Cevap: Miras reddi
Borcunuzu ödemekten nasıl kurtulabilirsinizin cevabını sitemizden bulabilmeniz mümkün değil.