Yetki İtirazına davacının cevap vermemesi
Merhabalar
eski eşim İzmir'de bense ankarada oturuyorum. Bana çocuğum için iştirak nafakası vermeme rağmen birde her yıl için yaklaşık 8000 Tl'lik bir para istemiyle alacak davası açtı. Kendisi bu davayı kayseride açtığı ve benimde ankarada ikamet etmemden dolayı mahkemeye yetki itirazında bulundum. Hakimde karar vermeyip karşı tarafa bu durumu değerlendirmesi için 10 günlük bir süre vermiş. Fakat karşı taraf 1 ay geçmesine rağmen mahkemeye dönüş yapmamış. Ben UYAP' sms'e üye olduğum için bana durumla ilgili 10 ocak 2010 da mahkeme günü verilmiştir diye bir mesaj geldi. Fakat elime hala tebligat gelmesi. Merak ettiğim acaba davacı taraf mahkemeye bu 10 günlük sürede başvurmadığı için otomatikman yetki itirazı kabul edilirmi ayrıca gene bu durumdan dolayı mahkeme karar vermediği için mi tebligat gelmedi....Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Yetki İtirazına davacının cevap vermemesi
Otomatikmen karar verilmiş olmuyor, eşinizin itirazınıza cevabı ilk celsede değerlendirilir ve itirazınız hakkında karar verilir. Cevap vermediği takdirde kabul edileceği ihtarı yapılmamışsa itirazınızı kabul etmediği şeklinde yorumlanabilip dosya münderecatına göre karar verilebilir.
Cevap: Yetki İtirazına davacının cevap vermemesi
Alacak neyin alacağı?
Kayseriyle nasıl bir bağlantınız var?