HP Notebookumu Kaybetti, Yenisi Gelmiyor
Merhaba,
23/09/2009 tarihinde makinada sorun var diye teknik servisi yolladım. Parça beklediklerini ve 30 gün geçtikten sonra para iadesi veya yeni bir laptop verebileceklerini söylediler. Bende Yeni Bir makina istedim.. Neyse sipariş verdiler.
Ancak eski makinamı 35 gün sonra geri bana gönderdiler önce ben kabul etmedim ama kargo almam gerektiğini söyledi aldım. Hp yi aradım yanlışlıkla gönderdiklerini söylediler. Gelin alın makina dedim tamam dediler. 03 Kasım 2009 alın diye talimat verdim gelip almadılar. 17 gün sonra gelip aldılar. (bu arada 3 kere gelip niye almadınız diye aradım)
19/11/2009 tarihnde kargo gelip aldı. haftalar sonra makinam gelmedi ve hp yi aradım niye gelmedi diye. Onlarda eski maakina gelmemiş dediler. Ancak 19/11/2009 da teslim ettim. Kargo ile görüştüm 19/11/2009 da ben aldıklarını 23/11/2009 tarihnde HP Yetkili bir kişi imza karşılığı teslim edildiğini tespit ettiler (teslim formu örneğini aldım).
Yani ortada eski makinamı bulamıyorlar bu nedenle yenisini yollamıyorlar.
Ben mağdur durumdayım. 91.gün bu gün.
Tüketici Hakları İl hakem heyeti ile görüştüm dava aç kazanırsın dediler ancak ben mağduriyetimi kim giderece dedim. Bir tek makina ile mi kurtulacaklar bunlar bilimiorum.
Cevap: HP Notebookumu Kaybetti, Yenisi Gelmiyor
bu konuda fikir alabilirimiyim
Avukata danışarak;
Tüketici mahkemesinde dava açınız, ürün bedelinden daha fazla bir şey talep edemezsiniz.
İsteyeceğiniz şey ürün fatura tutarı olsun mutlaka:ok
Ürünün kargoya verildiğini gösteren belge ile birlikte diğer belgelerle il hakem heyetine gidin .Kesin çözüm olur.