Kısmen ödenen senet tutarı, haciz
iyi günler bir inşaat firmasına 1.700.00 tl lik bir senetimiz vardı ödeme gününde 1.200.00 tlsini ödedik 500 tl kaldı.daha sonra bu ödeme yapılamadı ve aradan 1 yıla yakın zaman geçti borcumuzun oldugu firma bize ulaşamamış ve seneti avukata vermiş.senetin arkasında 1200 tl alındı 500 tl kalan diye yzaıyordu.şimdi işin garip tarafı yaklaşık 15 gün önce evime 2 kişi kadıkoy 4. ıcra mudurlugunden geldıgını söleyip hacız ıcın işlem yapacaklarını sölediler ve 2.100.00 tl borcumuzun oldugundan bahsettıler sonra inşaat fırmasına gıttım borcun bır kısmını ödedıgımı söyleyınce yanlış yaptıklarını özur dıledıklerını söledıler seneti tekrar 500 tl üzerınden işleme soktular. ben avukata elime teblığ gelmedıgını söyledım oda bizi ilgilendırmez birisi ımzalamıstır dedı ve kendi şahsı aracımın uzerıne dahı hacız konuldugunu söledi.ve bu olaydan 1 gün sonra kapıma kadıkoy 4. icra mudurlugunden tebliğ geldi(1.700.00 tl lık senetle ılgılı)acıkcası bende 1700 tllık senet ıptal olup 500 tlye dusuruldugu ıcın teblıgatı ımzalayıp aldım.sorum su avukat bana teblıgat ımzalanmıs sızın adınıza bırısı imzalamış olabılır dedı peki bu tblıg nerden cıktı ve ben teblıgı ımzalamadan dosya acıp mahkemeye sunabılıyormu sonucta teblıg elıme ulastıgı anda ben ödememı yapabılırdım avukatla görustukten sonra 500 tl uzerınden ıslem görerek bana tum masraflar dahıl 815.00 tl borcumuzun oldugunu belırttı bıze 1 hafta musade tanıdı ödemesını aynı hafta ıcınde yaptık.beni aradı dosyanın kapanacıgını söledı ve bilgisayar programının bı hata yaptıgını belırterek özur dıledıgını ayrıyetetn dosya masrafı olarak 250.00 tl daha para ödememizi istıyor. şimdi borcumuz 500 tl avukatın hesaplarına göre fazıı ve masrafları 565 tl yanı toplm ödıcemız para 1.065.00 tlyı buluyo.birde sonucta teblıg elıme ulaşmamıs odemeden bılgım yok arkamdan kım ne sekılde ıslem yapabılıyor ve nasıl mahkemeye verılebılıyor
bu konuda yardımcı olursanız sevınırım....
Cevap: Kısmen ödenen senet tutarı, haciz
İcra dairesine git.Dosya numarasıyla ,dosyayı incele.Ödeme emrinde ne yazıyor.Faizi incele masrafları incele.Dosyada tüm masraflar yazar.Bunlara göre değerlendir.