-
Kıdem tazminatı
Kıdem tazminatı ile ilgili size danışmak istiyorum.Ben 17.09.2001 tarihinde çalışmaya başladığım isyerimden evlilik nedeni ile istifa edeceğim.
01.02.2009 tarihinde evlendim. benim işyerinden çıkma sürem var mı? İstifa ettiğim tarih itibariyle 8hafta çalışmam gerekiyor mu? Eğer böyle bir süre varsa İstifa etmem için 1 ayım kaldı bu da 4 hafta süre yapıyor.
Tazminatımı yine alabilirmiyim?
Ayrıca bir sorum daha olacak tazminatı 6 taksitte ödüyorlar bu yasal mı?
Teşekkürler..
-
Cevap: Kıdem tazminatı
Evlilik tarihinizden itibaren 1 yıl içinde bu hakkınızı ihbar öneline GEREK KALMADAN kullanabilirsiniz.
İhbar sürenizin tamamnı kullanmanıza gerek olmasa da, işverene az da olsa hazırlık yapabilmesi için örneğin bir hafta gibi bir süre tanımanız iyi olur.
Tazminatınızın tamamının işyeri ile ilişiğinizin kesildiği gün ödenmesi gerekir.
Taksidi kabul etmek durumunda değilsiniz, ancak bu durumda iş mahkemesinde dava açarak alabilirsiniz, bu da en iyi ihtimalle 6 aydan daha uzun sürecektir.
Hakkınızı kullanmanız için kalan süre az olduğundan, işverene bildirimi noter kanalıyla yapıp, süre dolmadan önce şirketle ilişiğinizi kesmeniz sizin için yararlı olacaktır.